Nutswerken in Zeveneken-dorp luiden heraanleg N70 in

Ondanks massaal protest van de buurt zullen de huidige zeven eiken in de dorpskern van Zeveneken de grootschalige werken niet overleven. Ze worden vervangen zeven nieuwe eiken van 8,5 meter hoog.
Gianni Barbieux Ondanks massaal protest van de buurt zullen de huidige zeven eiken in de dorpskern van Zeveneken de grootschalige werken niet overleven. Ze worden vervangen zeven nieuwe eiken van 8,5 meter hoog.
Een aannemer gaat begin volgende week van start met nutswerken in Zeveneken-dorp. De voorbereidende werken vormen het startschot voor de heraanleg van de doortocht van de N70 in het dorp. Op woensdag 6 november om 20u organiseren Fluvius, gemeente Lochristi en stad Lokeren een infovergadering in de Sint-Eligiuskerk in Zeveneken.

De doortocht van de N70 in Zeveneken ondergaat de komende jaren een grondige metamorfose. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), gemeente Lochristi, stad Lokeren en Aquafin slaan hiervoor de handen ineen.

De herinrichting omvat het 2 kilometer lange stuk vanaf de Zavel (Lochristi) tot een stuk voor de Doorgangstraat (Lokeren). Er komen comfortabele fiets- en voetpaden, een nieuw wegdek in asfalt en een gescheiden rioleringsstelsel. Ook de dorpskern krijgt een nieuw verkeerplein met parkeerplaatsen, comfortabele busperrons en aandacht voor groen.

Zeer recent kregen Lokeren en Lochristi van AWV het bericht dat de voorbereidende nutswerken tussen Zavel en Hoekstraat begin november starten. Langs het traject worden alle leidingen en kabels vernieuwd voor water, gas, elektriciteit, telefoon, tv en internet. Daarna worden de huizen aangesloten op de nieuw aangelegde nutsleidingen.

Vanaf maart 2020 starten diezelfde werken op grondgebied Lokeren (Hoekstraat tot Doorgangstraat).

Vanaf januari 2020 wordt, voor de veiligheid van de wegenwerkers en voor een efficiënte uitvoering van de werken, de weg volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers hebben tijdens deze werken altijd doorgang. De bussen van De Lijn volgen een omleiding. Meer info vind je op www.delijn.be.

Vanaf woensdag 13 november kan je wekelijks terecht van 14u tot 15u in de werfkeet (Zavel) voor al jouw vragen, opmerkingen of klachten over de werken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Van Vlierberghe

    Een fietspad die naam waardig heb ik daar nog niet gezien... Levensgevaarlijk!