Na diner logeren bij Bistro Vienna

TOPRESTAURANT BIEDT GASTEN LUXUEUZE SLAAPPLEK AAN

Wie na een gezellig avondje tafelen bij Bistro Vienna een glaasje opheeft, hoeft voortaan geen taxi meer te bellen. Vanaf volgende week kunnen ze overnachten in de gloednieuwe B&B Vienna die chef Bernard Van Den Driessche en zijn partner Connie Eeckman openen. "We willen onze gasten zo lang mogelijk laten genieten", klinkt het.

Al meer dan tien jaar staat Van Den Driessche achter de kookpotten in Bistro Vienna. In die tijd slaagde hij erin om een mooie reputatie uit te bouwen die twee jaar geleden resulteerde in een vermelding in de culinaire bijbel GaultMilliau. Samen met zijn partner Connie Eeckman die drie jaar geleden in de zaak stapte, breit hij nu een verlengstuk aan het succesverhaal.

Eigen chocolaatjes

Samen met buur en architect Albert Slabbaert kochten ze het vrijgekomen herenhuis naast het restaurant en bouwden het in een half jaar tijd om tot een stijlvolle overnachtingsplaats. Op de benedenverdieping van het pand zijn ook een handelsruimte en appartement voorzien. "De B&B is bereikbaar via het restaurant en telt vier kamers met elk een eigen badkamer, airco, digitale televisie en wifi", verduidelijkt Van Den Driessche. 'The View' is één van de twee luxekamers die een mooi uitzicht biedt op de tuin van het restaurant en over een terras beschikt. De andere luxekamer 'The Suite' kijkt uit op het Stationsplein en heeft een salonruimte. Op de hoogste verdieping zijn er ook twee standaardkamers die omgedoopt werden tot de 'Twins' omdat het interieur elkaars spiegelbeeld vormt.

"Vandaag is het 'not done' om met een glaasje op achter het stuur te kruipen. Door onze gasten in het restaurant de kans te bieden om hier te overnachten, willen we hen zo lang mogelijk laten genieten", zegt Van Den Driessche. "'s Ochtends kunnen ze mee aanschuiven voor het ontbijt in dezelfde ruimte waar we met ons gezin eten. Op die manier willen we een huiselijke sfeer creëren. We gaan ook chocolaatjes maken van het huis en de minibar in de kamers is gevuld met Lokerse biertjes om de link te leggen met onze stad."

Eerste boekingen

Het concept slaat blijkbaar aan, want de eerste boekingen zijn al een feit. "Uiteraard is het geen must om in het restaurant te eten om in de Bed and Breakfast te overnachten. We ontvangen hier ook graag toeristen of zakenmensen die een bezoek brengen aan de bedrijven in de Lokerse industriezone. Ook onze ligging vlakbij het station van Lokeren vormt daarvoor een mooie troef", aldus de chef-kok.

Voor meer informatie over Bistro en B&B Vienna kan je surfen naar www.bistro-vienna.be.

Chef Bernard Van Den Driessche en zijn partner Connie Eeckman in de luxekamer 'The View' met tuinterras.
Yannick De Spiegeleir Chef Bernard Van Den Driessche en zijn partner Connie Eeckman in de luxekamer 'The View' met tuinterras.