N47 volgende week terug opengesteld

Na maandenlange werken en het bijhorende fileleed is het einde van de werken aan de Zelebaan (N47) in zicht. In de loop van volgende week wordt de belangrijke verkeersader opnieuw opengesteld voor het verkeer. De heropening van de afrit Zele op de E17 is echter pas eind deze maand gepland.


"De werken zitten inderdaad in een definitieve fase", vertelt Sylvie Syryn van het Agentschap Wegen en Verkeer. "In de loop van volgende week zullen beide rijrichtingen inderdaad kunnen worden opengesteld over de twee rijvakken. In tegenstelling tot berichten op sociale media is het wel nog geen uitgemaakte zaak wanneer dat zal gebeuren. De verkeerslichten, verkeersborden en straatverlichting moeten nog worden geplaatst. Die werken hebben wat vertraging door het faillissement van een onderaannemer." Wie met de wagen richting Zele moet zal nog enkele weken langer geduld moeten oefenen, want de afrit op de E17 richting Zele gaat pas eind november open.


"De fietstunnel onder die afrit is geplaatst maar de afwerking moet nog gebeuren. Het verkeer dat uit Gent komt en richting Zele moet zal dus nog een tijdje langer de afrit Lokeren moeten nemen om dan het keerpunt te nemen om zo richting Zele te rijden", aldus Syryn. (YDS)