Motard rijdt 14-jarige meisje tweemaal aan en vlucht

Een beeld van de motard die het meisje aanreed.
Foto Pieters Een beeld van de motard die het meisje aanreed.
Politie en parket zijn op zoek naar een motard die in Lokeren een 14-jarig meisje tot tweemaal toe aanreed en vluchtmisdrijf pleegde.

De feiten gebeurden op dinsdag 8 maart om 16.07 uur. Het meisje wandelde in de Durmelaan in de richting van de Markt. Ze stak de laan over tussen een autobus en een wagen die in de file stonden. Daarop werd ze gegrepen door een motor, die de file links voorbijstak. De bestuurder stopte even, maar ging er dan snel vandoor. Hierbij reed hij opnieuw het slachtoffer aan. Het meisje bleef bewusteloos achter. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht. Maar gelukkig vielen haar verwondingen nog mee en mocht ze diezelfde dag weer naar huis.


De speurders willen de bestuurder van de motor identificeren. Het is niet duidelijk of het gaat om een man of een vrouw. De motorrijder droeg een witgrijze integraalhelm, een donkere jas met een kap, mogelijk met een boord in pels, een lichte broek en donkere schoenen. De motor is een matzwarte motorfiets met goudkleurige velgen, vermoedelijk van het merk Yamaha.


De vluchtende motorrijder werd door bewakingscamera's op de Markt geregistreerd, net als door die aan de openbare parking op de Grote Kaai. Daarna was de bestuurder even te voet te zien met een sigaret in de hand.


Op de laatste beelden reed de motor via het voetgangersbruggetje over de Durme en vervolgens via het park in de richting van de Lokerse Nijverheidsstraat.

Getuige

Wie getuige was van het ongeval of de bestuurder van de motor kent, wordt gevraagd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de politiediensten via het gratis telefoonnummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu. (PKM)