Moskeegidsen ontvangen diploma

De moskeegidsen mochten hun diploma in ontvangst nemen op het stadhuis van Lokeren.
Yannick De Spiegeleir De moskeegidsen mochten hun diploma in ontvangst nemen op het stadhuis van Lokeren.
In de schepenzaal van het Lokers stadhuis hebben vier nieuwe moskeegidsen hun diploma gekregen. In totaal zijn er in de Durmestad nu twaalf gidsen actief.

Lokeren telt twee moskeeën, de Turkse moskeevereniging in de Koophandelstraat en de Marokkaanse moskeevereniging in de Hoedhaarstraat, die zich sinds vorig jaar in een gloednieuw gebouw bevindt. De binnenkant en de werking van deze moskeeën is voor vele Lokeraars nog ongekend. Hoe ziet de moskee er van binnen uit? Hoe verloopt het gebed? Wie bezoekt de moskee? Het moskeebezoek biedt een unieke kans om eens binnen te kijken in een Lokerse moskee. Geëngageerde moskeegidsen laten groepen, scholen en verenigingen op een boeiende manier kennismaken met het gebouw en de werking van de moskee alsook over de islam in het algemeen.

Nieuwe moskeegidsen nemen diploma in ontvangst.
Yannick De Spiegeleir Nieuwe moskeegidsen nemen diploma in ontvangst.
Nieuwe moskeegidsen nemen diploma in ontvangst.
Yannick De Spiegeleir Nieuwe moskeegidsen nemen diploma in ontvangst.

Vier Lokeraars volgden samen met vrijwilligers uit de gemeenten Lokeren, Temse, Sint-Niklaas en Lebbeke een driedaagse opleiding rond het begeleiden van een moskeebezoek. De opleiding is een initiatief van het Agentschap Integratie & Inburgering in samenwerking met de betrokken steden en gemeenten. De professionele omkadering werd verzorgd door lesgevers van Het Perspectief, het Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs. Tijdens de opleiding bekwaamden de deelnemers zich erin groepen op een boeiende manier kennis te laten maken met het gebouw en de werking van de moskee. Groepen, organisaties en scholen kunnen een begeleid bezoek aan een moskee in hun stad brengen en daarbij rondgeleid worden door een daarvoor opgeleide gids. In Lokeren zijn nu twaalf enthousiaste moskeegidsen actief. Groepen, organisaties of scholen die graag een moskee willen bezoeken, vragen dit aan bij het Infopunt toerisme. Voor scholen binnen Lokeren is dit aanbod gratis.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rika Bouderez

    Kalergi-plan is al een tijdje bezig. Wie moet zich integreren de autochtonen ? België is al lang verkocht.