Lokale centra voor volwassenenonderwijs bundelen krachten in CVO Focus

Voorzitter van de Raad van Bestuur Geert Vera, voorzitter van de schoolraad Robert Ongena, algemeen directeur Tania De Smedt, en directeur Manuela De Plucker stellen de nieuwe naam voor.
Yannick De Spiegeleir Voorzitter van de Raad van Bestuur Geert Vera, voorzitter van de schoolraad Robert Ongena, algemeen directeur Tania De Smedt, en directeur Manuela De Plucker stellen de nieuwe naam voor.
De drie centra voor volwassenonderwijs CVO Leerstad, CVO Janitor en CVO Temse worden vanaf 1 september 2019 CVO Focus. Die naam werd gisteren gelanceerd op verschillende locaties, waaronder Lokeren.

Samen met de cursisten, personeelsleden, genodigden en partners in samenwerking gaven de drie centra het startschot voor hun nieuwe toekomst. Op alle locaties werd gelijktijdig de naam van het nieuwe centrum feestelijk onthuld. Vanaf september 2019 zullen ongeveer 250 personeelsleden lesgeven in circa 75 opleidingen aan meer dan 7000 cursisten in 10 vestigingsplaatsen, gaande van Beveren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Temse, Lokeren, Hamme, Dendermonde, Laarne, Lebbeke en Wetteren.

“We hebben twee jaar keihard gewerkt aan de ambitie om een sterker, groter en beter centrum te lanceren”, zegt directeur Manuela De Plucker. Het nieuwe centrum blijft inzetten op de drie pijlers van levenslang leren: een brede ontwikkeling, bijscholen of omscholen en diploma’s behalen. Zo wordt het tweedekansonderwijs van Sint-Niklaas toegevoegd aan de vele beroepsopleidingen van Leerstad in Lokeren. Opleidingen voor knelpuntberoepen zoals bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur (Temse), huishoudhulp (Sint-Niklaas) en computertechnicus (Lokeren en Dendermonde) kunnen nu krachtiger in een grotere regio worden ingezet.

Samen met partners

Het nieuw centrum gaat intensief samenwerken met veel verschillende partners: bedrijven en beroepssectoren, andere onderwijsverstrekkers, partners en verenigingen. Het doel? Ervoor zorgen dat iedereen wint, dat iedereen er sterker door wordt. Samen leggen we de focus op het verschil. Alle tips en suggesties voor een inspirerend volwassenenonderwijs zijn van harte welkom en mag je doorsturen via info@cvofocus.be. Het vernieuwde cursusaanbod voor september 2019 komt online op www.cvofocus.be tegen begin juni.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.