Lena Van Boven (Vlaams Belang) grijpt nipt naast zetel in het Vlaams Parlement

Lena Van Boven (rechts) samen met Barbara Pas, de Oost-Vlaamse lijsttrekker van het Vlaams Belang voor de Kamer.
Yannick De Spiegeleir Lena Van Boven (rechts) samen met Barbara Pas, de Oost-Vlaamse lijsttrekker van het Vlaams Belang voor de Kamer.
Het Lokers gemeente- en provincieraadslid Lena Van Boven strandde gisteren op een zucht van een zetel in het Vlaams Parlement. Vanop de zevende plaats behaalde ze 8.694 voorkeursstemmen, 84 minder dan Gents partijkopstuk Johan Deckmyn die straks wel in het parlement zetelt.

“Uiteraard is het spijtig dat ik nipt naast een zetel grijp, maar toch ben ik in de eerste plaats zeer blij met de winst van onze partij. Ik was er van overtuigd dat we stemmen gingen winnen, maar ook ik wist niet dat we zo sterk zouden groeien. Sinds Tom Van Grieken voorzitter is, waait er opnieuw een frisse wind door het Vlaams Belang. Ik zei het al op het verkiezingsdebat ‘Café Voté’ van de Lokerse jeugdraad voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ons programma slaat aan bij studenten. Ook op onze nieuwjaarsreceptie was de jeugd opvallend aanwezig.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.