Lange files bij wegenwerken op E17

Arbeiders brengen de tweede van drie lagen asfalt aan op de E17.
Foto PKM Arbeiders brengen de tweede van drie lagen asfalt aan op de E17.

De wegenwerken op de E17 tussen Waasmunster en Lokeren schieten goed op, maar veroorzaken lange files. Er wordt hard gewerkt om de werken voor vrijdagavond klaar te krijgen. "We werken de klok rond om de hinder te beperken", zegt een werfleider. "In Waasmunster vervangen we twee voegen van de brug waar de Neerstraat onder de E17 door loopt. Om de hinder te beperken, worden deze werken op hetzelfde moment uitgevoerd als de asfaltwerken even verderop in Lokeren."


Twee kilometer verder in Lokeren is de aannemer gisterochtend begonnen met de aanleg van de tweede van drie lagen asfalt op de rechtse rijstrook. "Over een afstand van 5 kilometer vervangen we het asfalt. Dat was nodig, want er was diepe spoorvorming." Overdag moet het verkeer over twee versmalde rijstroken, zowel maandag als dinsdag stonden er behoorlijk lange files. 's Nachts kan het verkeer maar over één rijstrook. "Zo beschikken we over meer ruimte om te manoeuvreren met onze machines en vrachtwagens waardoor we vlotter kunnen werken."


In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Er staat ook een flitspaal. Eens de rechterrijstrook van de E17 afgewerkt is, pakt de aannemer het asfalt van de af- en oprit Lokeren aan. Als alles vlot gaat, zijn de E17 en de afrit Lokeren tegen vrijdag 22 uur weer open voor het verkeer. (PKM)