Kovekensstoet trekt door Heirbrugwijk

De echtgenote van wijlen oud-voorzitter Maurice Baeté (links) was gelukkig met de reus als eerbetoon aan haar man.
Foto YDS De echtgenote van wijlen oud-voorzitter Maurice Baeté (links) was gelukkig met de reus als eerbetoon aan haar man.
Dankzij het stralende nazomerweer hebben heel wat Lokeraars gisteren de weg gevonden naar de traditionele Kovekensstoet in Heirbrug. Meer dan 50 reuzen baanden zich een weg door de straten van de Lokerse wijk.

Ook de verloren gewaande giganten Huub en Bo waren na een lange afwezigheid terug van de partij. De reuzen waren lange tijd vermist, maar werden dit jaar teruggevonden in het magazijn van de Hubo en door de uitbater geschonken aan de organisatie achter de stoet, die de reuzen meteen dankbaar aan het werk zette.


Thema van de Kovekensstoet dit jaar was de 200-jarige herdenking van de slag bij Waterloo. Tientallen wijkbewoners hingen een verklede kovenpop aan hun gevel. Bestuurslid Willy Van Rostenberghe was voor de gelegenheid zelfs verkleed in Napoleon. Wijlen Maurice Baeté, die meer dan 20 jaar voorzitter was van het wijkfeest, kreeg een passend eerbetoon. Naast zijn eigen reus had hij dit jaar ook een eigen koven in de omgeving van zijn voormalige woning in de Heirbrugstraat. Zijn bejaarde echtgenote die de stoet bijwoonde in een rolstoel reageerde zichtbaar verheugd op het gebaar. (YDS)