Keramisten exposeren in ex-wasserij

Docenten keramiek Anja Vermeir en An Van den Abbeele bij een van de kunstwerken van hun cursisten.
Foto Yannick De Spiegeleir Docenten keramiek Anja Vermeir en An Van den Abbeele bij een van de kunstwerken van hun cursisten.

In de voormalige gebouwen van wasserij De Durme op het Zand kan je de komende weekends de creaties bekijken van de cursisten van de afdeling Keramiek van de Academie van Waasmunster. Het is de eerste expositie in het nieuwe kunstencentrum 'De Wasserij'.


Eigenaar Philippe Van der Poorten wil in het gerenoveerde pand plaats bieden aan kunstenaars die op zoek zijn naar een atelier voor een korte of lange termijn. Docentes keramiek Anja Vermeir en An Van den Abbeele zijn steeds op zoek naar bijzondere locaties voor het eindwerk van hun leerlingen keramiek. De voorbije jaren streken ze neer in het voormalige vredegerecht van Lokeren. Voor deze editie opteerden ze voor de wasserij. "Onze lessen vinden plaats in de Durmelaan in Lokeren. Daarom blijven we liever in de stad om het werk te exposeren." Wie de eindwerken wil bewonderen, kan op zaterdag 18 en 25 en zondag 19 en 26 juli telkens van 14 tot 18 uur een bezoek brengen aan kunstencentrum 'De Wasserij'. (YDS)