Jongeren die bibpersoneel pesten, moeten van politie excuses aanbieden

Belga
Twee minderjarigen die het personeel van de bib herhaaldelijk lastig vielen door met propjes te gooien, zijn door de politie bij de kraag gevat. Ze moesten niet alleen hun excuses aanbieden maar zullen ook een NERO-traject moeten volgen.

Twee jongens van 13 en 14 jaar vonden het nodig om in de bibliotheek herhaaldelijk propjes te gooien naar de bib-medewerkers. Omdat de jongeren halsstarrig verder bleven doen met de pesterijen, werd de politie erbij gehaald. De minderjarigen sloegen echter op de vlucht voor de komst van de politie. De patrouille kon hen echter onderscheppen in de Torenstraat. Ze moesten niet alleen hun verontschuldigingen aanbieden aan het personeel maar zullen ook verplicht het NERO-traject moeten volgen.

NERO staat voor ‘Normstelling En Responsabilisering naar aanleiding van Overlast’ en is bedoeld om snel en constructief te reageren op overlast veroorzaakt door jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het stadsbestuur van Lokeren heeft ervoor gekozen om het NERO-project verder toe te passen tegen minderjarigen die overlast veroorzaken op het openbaar domein en daar hoort dus ook de bib bij. Men wil zo een duidelijk signaal geven wanneer regels overtreden worden en ook de ouders van de minderjarigen aansporen om hun verantwoordelijkheid op te nemen in het stellen van duidelijke grenzen bij hun kinderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.