Jonge fietser rijdt 20 kilometer op E17: “Geen idee hoe ik daar terecht ben gekomen”

Geert De Rycke
S., een jonge fietser uit Kemzeke, stond dinsdagochtend terecht in de politierechtbank van Dendermonde na een wel zeer bizarre verkeersovertreding. De man werd op de E17 in Lokeren aan de kant gezet door de politie omdat hij met zijn fiets over de pechstrook aan het rijden was. “Ik heb geen idee hoe ik daar terecht ben gekomen”, klinkt het. 

De feiten zijn opmerkelijk. Een half uur lang en ongeveer 20 kilometer fietste de S. op de pechstrook langsheen de drukste autosnelweg van Europa. In Lokeren werd hij uiteindelijk langs de kant gezet door de politie. “Je hebt ongelofelijk veel geluk gehad dat je dit nog kan navertellen", aldus politierechter Peter D’Hondt. 

Toen de politie hem staande hield werd hij onderworpen aan een ademtest, die positief was. De jongeman had maar liefst 1,5 promille in zijn bloed. “Ik had ook een ontstekingsremmer genomen en Rilatine om te kalmeren voor mijn examens”, gaf S. toe. “Ik weet absoluut niet hoe ik daar terecht ben gekomen. Toen ik ineens besefte waar ik was, ben ik enorm hard beginnen fietsen. Ik voelde mij daar absoluut niet op mijn gemak.” 

De gevaarlijke fietstocht leverde de man een geldboete op van 1.600 euro waarvan 400 euro met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod van 45 dagen opgelegd. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy MERCKX

  Oprit Kemzeke ligt op de E34, en niet op de E17.

 • Martin Corveleyn

  Je kan via Sint-Niklaas de E17 op en zo naar Lokeren rijden.

 • Iris Smagghe

  Vreemd, aangezien de E17 niet langs Kemzeke loopt...

 • Gino Thibaut

  E17 tussen kemzeke en Lokeren ????