Hobbyfotograaf Johan De Grande exposeert in Roemeense Brasov

Johan De Grande bij een gedeelte van zijn tentoongestelde foto’s aan de Universiteit van Brasov
Johan De Grande Johan De Grande bij een gedeelte van zijn tentoongestelde foto’s aan de Universiteit van Brasov
De Lokerse hobbyfotograaf Johan De Grande heeft deze maand zijn werk voor de derde maal tentoongesteld in de Universiteit van Brasov onder het thema ‘A touch of New Orleans’.

Met indringende zwart-wit foto’s, genomen in de straten van New Orleans geeft hij een warme impressie van de kleurrijke Amerikaanse stad. Deze keer focuste hij zich op ‘street photography’ en niet op portretten van muzikanten uit New Orleans.

“Op de academische zitting, waar de fototentoonstelling geopend werd, toonden de aanwezigen veel interesse voor de reeks foto’s ‘A touch of New Orleans’. Vooral de diepgang die de foto’s uitstralen trekt de kijker aan”, blikt De Grande tevreden terug.

Verliefd op elk detail

Prof. Dr. Ing. Marina Cionca, intendant van de fototentoonstelling, bewierookt het werk van de Lokerse fotograaf. “De foto’s zijn fantastisch. Ik ben verliefd op elk detail, van de schoonheid tot de harmonie.” In zijn korte toespraak over zwart-witfotografie verduidelijkte De Grande waarom dit zo’n sterk medium is. “Omdat de emoties vaak duidelijker naar voren komen, wat het beeld krachtiger maakt.”

Johan De Grande met blues- en jazzmuzikant Norbert Detaeye en zijn echtgenote bij de opening van de tentoonstelling in Brasov.
Johan De Grande Johan De Grande met blues- en jazzmuzikant Norbert Detaeye en zijn echtgenote bij de opening van de tentoonstelling in Brasov.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.