Heirbrugwijk in feeststemming: dit weekend Kovekenskermis

Het bestuur van vzw Koveken en enkele medewerkers met centraal reus Barros, een reus die ontworpen en gemaakt werd door de Tovertuin uit de Hoogstraat.
Yannick De Spiegeleir Het bestuur van vzw Koveken en enkele medewerkers met centraal reus Barros, een reus die ontworpen en gemaakt werd door de Tovertuin uit de Hoogstraat.
Dit weekend vindt de 192ste editie plaats van Kovekenskermis. Koveken is een jaarlijkse en oeroude traditie in de Heirbrugwijk te Lokeren. 

Dit jaar is er ook de 50ste editie van de reuzenstoet op zondag. Om dat jubileum te vieren dringt het bestuur aan bij de stad om Lokeren te laten erkennen als ‘reusvriendelijke gemeente’. “Dit jaar vieren we bovendien de dertigste verjaardag van Reus Maurice Baeté. Maurice Baeté was vele decennia voorzitter van VZW Koveken en was een begenadigd accordeonist”, zegt secretaris Eddy Van Bockstal. Een andere blikvanger wordt reus Barros: een creatie van school de Tovertuin uit de Hoogstraat.

Nieuw dit jaar is de terugkeer van het wijkbier ‘Ne Koven’: een blond, licht bitter bier met een alcoholpercentage van 7,5 procent naar het recept van Django Marécaux. Het etiket bevat een QR code: bij het inscannen kom je direct op de pagina van Koveken, waar je de geschiedenis van de wijkkermis kan nalezen.

Koveken start vrijdag met de derde editie van de lokale markt op het Veertjesplein. Op zaterdag is er de langste rommelmarkt van Vlaanderen in de Heirbrugstraat en op zondag kan je de traditionele Kovekensstoet bewonderen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.