Harrouch (Groen) hekelt toegankelijkheid Torenstraat met rolstoelchallenge

Voor rolstoelgebruikers is het geen eenvoudige zaak om zich te verplaatsen in de Torenstraat ondervonden de deelnemers van de 'Rolstoelchallenge'.
Yannick De Spiegeleir Voor rolstoelgebruikers is het geen eenvoudige zaak om zich te verplaatsen in de Torenstraat ondervonden de deelnemers van de 'Rolstoelchallenge'.
Wordt er voldoende rekening gehouden met toegankelijkheid bij openbare werken in Lokeren? Groen-gemeenteraadslid en rolstoelgebruiker Suleyman Harrouch vindt van niet. Daarom organiseerde hij zaterdagochtend een rolstoelchallenge in de pas heraangelegde Torenstraat.

“Die straat is een schoolvoorbeeld van hoe het niét moet”, zegt Harrouch. “Het stadsbestuur slaagde erin om van een al niet toegankelijke straat een nog minder toegankelijke straat te maken.” Harrouch en een tiental sympathisanten namen de proef op de som door zich met de rolstoel te verplaatsen van de bibliotheek op het Kerkplein naar de Torenzaal in de Torenstraat. “Verdomd lastig, de kasseiweg helt af naar de goot midden in de straat waar je vast komt te zitten met je wielen”, getuigt één van de deelnemers.

Suleyman Harrouch (rechts) pleit ervoor dat openbare besturen meer rekening houden met de toegankelijkheid bij openbare werken.
Yannick De Spiegeleir Suleyman Harrouch (rechts) pleit ervoor dat openbare besturen meer rekening houden met de toegankelijkheid bij openbare werken.

Harrouch dringt aan bij de stad én andere lokale besturen om meer rekening te houden met toegankelijkheid. “Maar liefst 16 procent van de Vlamingen leeft met een al dan niet aangeboren beperking. Daar zijn senioren die moeilijker te been zijn en jonge moeders en vaders met een buggy niet in meegerekend. Dit is een aanzienlijk deel van onze populatie die men momenteel een basisrecht als een toegankelijke leefomgeving en dienstverlening ontzegt.” Het raadslid vestigt de aandacht op het nieuwe charter ‘Naar een toegankelijke gemeente’ van het expertisecentrum Inter. “De steden en gemeenten die het charter ondertekenen engageren zich te werken aan een sterker toegankelijkheidsbeleid. Ik roep hen op om dit charter te ondertekenen.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philippe buyle

    Men kan over alles zagen hé. Zo te zien zijn ze er allemaal geraakt zonder ongevallen.

  • Fabienne De Cloedt

    Pfff, heel origineel hoor! Dit werd bij de vorige verkiezingen ook al eens gedaan door NV-A, zonder enig gevolg blijkbaar. In Lokeren wordt zelden geluisterd naar de grieven en voorstellen van hun inwoners.