GROS ijvert voor ambtenaar Mondiaal Beleid

Het GROS stelde haar memorandum voor in het Sociaal Huis.
Yannick De Spiegeleir Het GROS stelde haar memorandum voor in het Sociaal Huis.
In haar memorandum voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ijvert de Lokerse Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking bij de verschillende politieke partijen om een ambtenaar voor Mondiale en Duurzame Ontwikkeling aan te stellen. 

“Elke gemeente heeft een impact op de rest van de wereld. Wij onderschrijven voluit de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Concreet vragen we om een halftijdse werkkracht aan te stellen die de werking van het GROS inhoudelijk kan ondersteunen”, zegt GROS-voorzitter Els Van Waes. Verder vraagt het GROS ook om het budget op te trekken met een minimum van 10 procent per jaar. “In de huidige legislatuur is er enkel een indexering geweest, maar die is onvoldoende om de grote achterstand van Lokeren ten opzichte van vergelijkbare steden en gemeenten weg te werken”, zegt Van Waes. “In Lokeren gaat er 0,18 euro per inwoner naar ontwikkelingssamenwerking. In Kruibeke is dat bijvoorbeeld 0,75 euro per inwoner en in Beveren 2,67 euro per inwoner.” 

Meer informatie over het memorandum van het GROS is te vinden op de stedelijke website onder 'Stad en Bestuur' en vervolgens 'adviesraden'.

De antwoorden van de politieke partijen op de vragen van GROS.
GROS De antwoorden van de politieke partijen op de vragen van GROS.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.