Frituur Bij Sarah sluit twee dagen door hitte: “Werken moet aangenaam blijven”

Sarah Van Bastelaere (midden) en haar medewerkers schakelen de frituurketel de komende twee dagen uit door de voorspelde hitte.
Yannick De Spiegeleir Sarah Van Bastelaere (midden) en haar medewerkers schakelen de frituurketel de komende twee dagen uit door de voorspelde hitte.
Sarah Van Bastelaere van frituur ‘Bij Sarah’ in de Kopkapelwijk heeft beslist om haar frituur de komende twee dagen te sluiten door de voorspelde hitte. “Ik wil niet riskeren dat ik of mijn medewerkers onwel worden”, klinkt het.

De komende twee dagen moeten de trouwe klanten van frituur ‘Bij Sarah’ het stellen zonder frietjes. Met temperaturen die morgen en overmorgen kunnen oplopen tot 35 graden en meer trekt Sarah tijdelijk de stekker uit haar frituurketels. “Het moet aangenaam blijven om te werken. Als je weet dat het achter de frituurketel nog warmer kan zijn dan buiten, dan is deze beslissing snel gemaakt. Als ik onwel word of één van mijn medewerkers, zijn we verder van huis”, zegt de uitbaatster. “Ook voor de diepvriezen die we gebruiken is het absoluut geen goede zaak om die constant open en dicht te doen bij dit weer.”

Sarah maakte de beslissing wereldkundig aan haar klanten via sociale media. “Gelukkig kan ik op heel wat begrip rekenen van de mensen. Sowieso is het bij extreme temperaturen sowieso rustiger in de frituren en gelukkig vallen de heetste dagen op weekdagen. Het verlies van omzet door te sluiten zal daardoor ook beperkt blijven.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.