FOTOALBUM: Marktkramers trotseren sneeuw en kou

De 92-jarige Gerard Van Wassenhove was op post op het Kerkplein om zijn klanten van eitjes te voorzien.
Yannick De Spiegeleir De 92-jarige Gerard Van Wassenhove was op post op het Kerkplein om zijn klanten van eitjes te voorzien.
Het was deze ochtend door het winterse weer rustiger op de woensdagmarkt dan normaal. De marktkramers die wel kwamen opdagen ruimden de sneeuw voor hun trouwe klanten.

“De stadsdiensten hebben deze nacht tot twee maal toe gestrooid. Hoed af voor hun werk. Deze ochtend begon het opnieuw te sneeuwen en zijn we dan maar zelf aan de slag gegaan met de schop”, zegt Ann Van Bockland van snoepkraam ‘Anneke snoep’.

De marktkramers waren trouw op post om hun klanten te bedienen.
Yannick De Spiegeleir De marktkramers waren trouw op post om hun klanten te bedienen.
Ann Van Bockland van snoepkraam 'Anneke Snoep' en Koen van Brood en Banket 'Koen en Martine' ruimen samen sneeuw op de Markt.
Yannick De Spiegeleir Ann Van Bockland van snoepkraam 'Anneke Snoep' en Koen van Brood en Banket 'Koen en Martine' ruimen samen sneeuw op de Markt.

Ook de 92-jarige Gerard Van Wassenhove was samen met zijn zoon Petrus (64) op post om eieren te verkopen op het Kerkplein. “De woensdagmarkt is mijn zondag. Die laat ik mij niet afnemen”, lacht hij.

Elders in Lokeren zorgde de verse sneeuw opnieuw voor mooie taferelen. Wendy De Wolf stuurde ons enkele prachtige foto’s door van het Molsbroek bedekt onder een wit tapijt. Geniet even mee.

Het Molsbroek bedekt onder een sneeuwtapijt.
Wendy De Wolf Het Molsbroek bedekt onder een sneeuwtapijt.
Het Molsbroek bedekt onder een sneeuwtapijt.
Wendy De Wolf Het Molsbroek bedekt onder een sneeuwtapijt.
Het Molsbroek bedekt onder een sneeuwtapijt.
Wendy De Wolf Het Molsbroek bedekt onder een sneeuwtapijt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.