Feestgangers omarmen Fonnepark

Het publiek vond massaal de weg naar het Josephine Charlottepark, de nieuwe thuishaven van de Fonnefeesten.
Foto De Spiegeleir Het publiek vond massaal de weg naar het Josephine Charlottepark, de nieuwe thuishaven van de Fonnefeesten.
De 22ste editie van de Fonnefeesten is er eentje voor de geschiedenisboeken. Het gratis stadsfestival beleefde een meer dan geslaagde verhuis van de Oude Vismijn naar het Josephine Charlottepark.

Het grotere festivalterrein bleek vrijdag zelfs te klein voor de 'Was het nu 80, 90 of 2000?'-fuif van Studio Brussel zodat enkele honderden feestgangers moesten wachten in de Prosper Thuysbaertlaan. Voorzitter Bernie Caessens is een tevreden man. "De opkomst in ons Fonnepark overtrof onze stoutste verwachtingen. We schatten dat er hier vrijdag zo'n 6.000 mensen aanwezig waren. Zowel onze mensen als die van de ordediensten waren even overdonderd, maar we hebben snel bijgestuurd. We hebben 's nachts zelfs even om nieuwe vaten moeten rijden omdat het bier op was. Ook de toiletcapaciteit bleek op die drukste avond onvoldoende, maar dat zijn zeker zaken die we zullen bijsturen naar volgend jaar toe. Al bij al hadden we veel meer onverwachte problemen verwacht tijdens onze eerste editie in het park."

The Levellers

De Fonnefeesten beleefde ook enkele muzikale hoogtepunten met een geslaagd optreden van headliner The Levellers. "Ook Doe Maar-covergroep De BoM kreeg ons publiek op zijn hand, net als Di Tomassi ft. Djerom, die vorig jaar nog onze dj-contest wonnen. Zij bouwden dit jaar opnieuw een feestje", aldus Caessens. (YDS)