Evangelische Kerk sloopt pand aan Kouter: “Nieuwe lokalen bouwen wegens plaatsgebrek”

Een kraan sloopt de voormalige schoenfabriek.
Yannick De Spiegeleir Een kraan sloopt de voormalige schoenfabriek.
Overal in het land worden kerken minder bezocht, maar de Evangelische Kerk in Lokeren zwemt tegen de stroom in. Wegens plaatsgebrek breekt het haar uitvalsbasis in een voormalige schoenfabriek aan de Kouter af om plaats te maken voor een nieuwbouw.

De Evangelische Kerk nam in 1990 haar intrek op de site van de oude schoenfabriek ‘Alexia’. De oude stockageruimten en ook het oude woonhuis vooraan, werden gerenoveerd en ingericht als lokalen voor de kinder- en tienerwerking. Ook de Toevlucht maakt er gebruik van tijdens de voedselbedeling.

De afbraak van het gebouw aan de Kouter is volop aan de gang.
RV De afbraak van het gebouw aan de Kouter is volop aan de gang.
RV

Multifunctioneel gebouw

Het is het oude woonhuis dat nu wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd. Niet als woonhuis, maar als multifunctioneel gebouw. “We voorzien er zowel lokalen voor de kinderen en tieners, maar ook een multifunctionele ruimte op het gelijkvloers. Daarin hopen we in de toekomst allerlei activiteiten aan te kunnen bieden”, zegt Jeroen Vermeulen namens de Evangelische Kerk. In de Evangelische Kerk gelooft men in God. Het woord ‘evangelisch’ is afgeleid van het Griekse woord dat ‘goede of blijde boodschap’ betekent. Daarmee wordt bedoeld dat men zich richt op de oorspronkelijke boodschap van Jezus Christus. “We geloven in ‘geloof voor alle generaties’ en zetten dus ook in op een aangepaste omgeving waar mensen van alle leeftijden zich thuis kunnen voelen. In onze geloofsgemeenschap zijn er veel jonge gezinnen met kinderen. Wanneer wij op zondag onze eredienst hebben, zijn er voor de kinderen aangepaste programma’s voorzien per leeftijdscategorie. Ook voor de tieners worden er activiteiten voorzien. Daarvoor hebben we meer ruimte nodig.”

Tijdens de bouwwerken gaan de erediensten tijdelijk door in de kopkapel in Lokeren. Telkens op zondag van 10 tot 11.30 uur. Voor meer info: www.debrugonline.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.