Eerstejaars Sint-Lodewijkcollege verlaten schoolsite aan Markt na 169 jaar

De eerstejaars van het SLC verhuizen van de C-blok van het Sint-Lodewijkscollege naar de campus Creo in de Heilig Hartlaan.
Yannick De Spiegeleir De eerstejaars van het SLC verhuizen van de C-blok van het Sint-Lodewijkscollege naar de campus Creo in de Heilig Hartlaan.
Bethy Van Cleemput en Bob Van Lancker nemen afscheid van de school waar ze jarenlang voor de klas stonden.
Yannick De Spiegeleir Bethy Van Cleemput en Bob Van Lancker nemen afscheid van de school waar ze jarenlang voor de klas stonden.
Het was een historisch moment dat zich vrijdagnamiddag afspeelde op het Sint-Lodewijkscollege. Na 169 jaar verhuist het eerste jaar van de school naar Campus Creo in de Heilig Hartlaan.

De historische verhuis is het gevolg van de hertekening van het Lokerse onderwijslandschap. Een aantal jaar geleden verhuisde de eerste graad van de voormalige Presentatie naar het Sint-Lodewijkscollege, maar omdat die campus te krap is geworden, komt er een nieuwbouw op de Heilig Hartlaan. Die zal pas de deuren openen op 1 september 2020, maar de toekomstige eerstejaars van het college verhuizen wel al naar de gerenoveerde lokalen op de site. Er werd ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om afscheid te nemen van leerkrachten Bob Van Lancker (64) en Bethy Van Cleemput (61). Zij gaan na een staat van dienst van ettelijke decennia met pensioen. “Het is wel een emotioneel moment. Mijn schoolcarrière is hier begonnen toen ik 6 jaar oud was en toen er nog een lagere school was op het Sint-Lodewijkscollege. Buiten zes jaar afwezigheid heb ik hier al die tijd school gelopen en les gegeven”, aldus Van Lancker.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.