Dorp krijgt interactieve kunstroute in teken van Reynaert

De kunstwerken werden ontworpen door Riet Fransen (links).
Yannick De Spiegeleir De kunstwerken werden ontworpen door Riet Fransen (links).
In het Catharinastraatje in Daknam is dit weekend een interactieve kunstroute voorgesteld aan de troon van Koning Nobel. 

De tekeningen en het ontwerp van 10 bekende figuren uit het verhaal van de Vos Reynaerde zijn van Riet Fransen, een lokale illustratrice en kunstenares. De uitvoering van het ontwerp was in handen van Johan De Wilde, leerkracht van VTI Sint-Laurentius. “Wie langs de sculpturen wandelt, kan de QR-code scannen en komt zo op de site terecht van het project”, zegt Filip Liebaut.

Verschillende verenigingen zetten hun schouders onder het project: ACV Beweging.net, Reynaertkring, de oud-soldatenbond, het sportcomité, de parochiefeesten en de kerkfabriek. Meer informatie over het project vind je op www.nobelpad.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.