Delhaize zet nieuwbouw op palen

Het wordt even wennen voor de trouwe klanten van de Delhaizesupermarkt aan de Zelebaan. Vanaf volgende week zaterdag 21 januari sluit de huidige vestiging de deuren en verhuist het grootwarenhuis tijdelijk naar de voormalige Aldivestiging die er pal naast ligt.

"Per jaar vernieuwen we een twintigtal vestigingen over heel Vlaanderen. In Lokeren hebben we geopteerd voor een volledige nieuwbouw", verduidelijkt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. "Het huidige gebouw gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een compleet nieuwe supermarkt. Die zal de deuren openen tegen het einde van 2017 en dat nog voor de feestdagen. Het wordt de modernste vestiging van Delhaize in heel Oost-Vlaanderen met onder meer bredere gangpaden, veel meer lichtinval en de modernste technologieën voor snel- en zelfsscannen. Het gebouw zal ook 400 vierkante meter groot zijn." Nog opmerkelijk: het grootwarenhuis zal op palen staan en klanten zullen onder de supermarkt kunnen parkeren.

Op maandag 23 januari opent een tijdelijke Delhaizewinkel in het voormalige Aldifiliaal. Werknemers van de supermarkt waren de afgelopen dagen al volop in de weer om de verhuis in goede banen te leiden. "In de tijdelijke winkel zal het assortiment iets beperkter zijn dan de huidige supermarkt, maar onze klanten vinden er zeker nog hun gading." (YDS)

De huidige supermarkt van Delhaize gaat tegen de vlakte.
Yannick De Spiegeleir De huidige supermarkt van Delhaize gaat tegen de vlakte.