De hele zomer werken op de E17

Tien kilometer wegdek op de E17 van Waasmunster naar Destelbergen wordt vanaf maandag 10 juli opnieuw aangelegd. "Om de hinder te beperken zijn er drie fasen en wordt er enkel tijdens de zomer gewerkt", zegt het Agentschap Wegen en Verkeer. Je mag er slechts 70 kilometer per uur rijden.

In de eerste fase - van maandag 10 juli tot vrijdag 14 juli - krijgt de rechterrijstrook ter hoogte van Waasmunster en Lokeren een nieuwe asfaltlaag. Ook een brugvoeg wordt vervangen om later niet opnieuw rijstroken te moeten afsluiten. Overdag moet het verkeer richting Gent er over twee rijstroken. Van 22 uur tot 6 uur zal er slechts één rijstrook open zijn. De oprit vanuit de N47 in Lokeren richting Gent gaat dicht. Er zijn omleidingen via het complex in Beervelde of via Waasmunster.


Van 31 juli tot 4 augustus (tweede fase) wordt het asfalt tussen de op- en afritten van Lokeren en Beervelde vernieuwd. Het verkeer kan overdag opnieuw over twee rijstroken, 's nachts over één rijstrook. De op- en afritten van de snelwegparking in Kalken liggen in de werfzone en zullen tijdelijk dicht zijn.


De laatste fase van de werken tussen Beervelde en de verkeerswisselaar starten vrijdagavond 18 augustus en zijn normaal afgerond voor de ochtendspits de volgende maandag, 21 augustus. In het weekend moet het verkeer over twee rijstroken rijden. De afrit naar de R4 vanuit Antwerpen wordt afgesloten, waardoor bestuurders moeten doorrijden tot het op- en afrittencomplex in Gentbrugge. Daar kunnen ze rechtsomkeer maken tot aan de afrit naar de R4.


(WSG)