De Dam opent deuren in Spoelewijk

SPORTCENTRUM TREKT NA 30 JAAR WEG UIT STADSCENTRUM

Nina Eggermont staat paraat om gasten te ontvangen in de cafetaria van het nieuwe sportcentrum.
Yannick De Spiegeleir Nina Eggermont staat paraat om gasten te ontvangen in de cafetaria van het nieuwe sportcentrum.
Na dertig jaar Oude Vismijn zijn de uitbaters van sportcentrum De Dam sinds gisteren in de Lokerhoutstraat aan een nieuw hoofdstuk begonnen. Nina Eggermont en Tim Goossens kozen bewust om hun sporthal buiten de stadsring te vestigen. "Hier vinden onze klanten makkelijk een parkeerplaats", zegt Eggermont.

Met de verhuis van De Dam is de herbestemming van de terreinen van de vroegere koordenfabriek Saey volledig afgerond. Eerder dit jaar opende warenhuisketen Aldi al een nieuwe vestiging aan de Lokerhoutstraat.


Sportcentrum De Dam was al sinds 1987 gevestigd aan de Oude Vismijn in hartje Lokeren, maar Nina Eggermont en Tim Goossens, die al twaalf jaar aan het roer staan van de zaak, waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie. "We hebben bewust gekozen voor een stek buiten de stadsring, want hier zijn we vlot bereikbaar en onze klanten moeten niet lang zoeken naar een vrije en gratis parkeerplaats. Bovendien hebben zich in de Spoelewijk de afgelopen jaren heel wat jonge gezinnen gevestigd", vertelt Eggermont.

De nieuwe klimzaal gaat volgende week vrijdag open voor het publiek.
Yannick De Spiegeleir De nieuwe klimzaal gaat volgende week vrijdag open voor het publiek.

Mooi aanbod

Het gloednieuwe sportcentrum heeft een mooi aanbod in petto voor sportievelingen. Eén van de blikvangers is de nieuwe klim- en boulderzaal op het eerste verdiep, die vanaf volgende week vrijdag opengaat voor het publiek. "De interesse voor de klimsport groeit en daar willen we graag op inspelen", verduidelijkt Goossens. "Boulderen is een toegankelijke vorm van klimmen waar je zonder beveiliging met het hele gezin veilig kan klimmen en klauteren. We hebben ook een samenwerking afgesloten met dansvereniging Aurora die van onze infrastructuur gebruik zullen maken." Verder kunnen sportievelingen zich ook wagen aan spinnen, badminton, volleybal of aerobic en kan er gereserveerd worden om lessen te volgen in de 'ski school'.

De fitnesszaal beschikt over moderne toestellen en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Yannick De Spiegeleir De fitnesszaal beschikt over moderne toestellen en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Sport en ontspanning

Op het gelijkvloers is er ruimte voor een hypermoderne fitnesszaal die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Na het sporten kunnen gasten tot rust komen met een drankje en een hapje in de ruime cafetaria. "Meer nog dan vroeger mikken we met De Dam niet enkel op sportievelingen. We zijn een uitvalsbasis voor sport en ontspanning. Iedereen is hier welkom om gezellig iets te komen eten of drinken. Onze cafetaria en polyvalente ruimte zijn ook beschikbaar voor verjaardags- of familiefeestjes", zeggen Eggermont en Goossens. "Zo verwachten we hier zondag al 800 mountainbikers voor de start van een rit."


Tot slot kan De Dam tegen het voorjaar van 2018 ook uitpakken met een zonneterras. De Dam is elke dag open van 8 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts. Voor meer info kan je ook surfen naar www.sportdedam.be.