Claudine De Waele (Open Vld) kroont zich tot Lokers stemmenkampioen

Schepen van Burgerlijke Stand Claudine De Waele (Open Vld) kreeg 2.495 stemmen achter haar namen in Lokeren bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement.
RV Schepen van Burgerlijke Stand Claudine De Waele (Open Vld) kreeg 2.495 stemmen achter haar namen in Lokeren bij de verkiezingen voor het Vlaams parlement.
In tegenstelling tot de algemene tendens in Oost-Vlaanderen boekte Open Vld in Lokeren een verkiezingswinst. Nadat het vijf jaar geleden N-VA en CD&V moest laten voorgaan, kregen de liberalen ditmaal opnieuw het meest aantal stemmen van de Lokeraars.

Het mooie persoonlijke resultaat van schepen Claudine De Waele is daar niet vreemd aan. In totaal behaalde ze vanop de zevende plaats 7.598 voorkeursstemmen, waarvan 2.495 ‘Lokerse’ stemmen: daarmee is ze in de Durmestad de absolute stemmenkampioen. “Ik ben zeer tevreden met mijn resultaat en het feit dat we opnieuw de grootste zijn in Lokeren.” Dat ze ondanks haar mooie resultaat geen zetel in het parlement wist te veroveren, kan De Waele een plaats geven. “Ik wist dat het moeilijk zou worden vanop de zevende plaats, zeker toen bleek dat we in Oost-Vlaanderen van vijf op vier zetels terugvielen. Er komen in de toekomst nog wel kansen”, blijft de Lokerse schepen positief.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.