Cherry Moon keert na zes jaar terug naar Lokerse thuisbasis voor ‘Return to Homebase’-party op 14 september

Zes jaar na de sluiting keert Cherry Moon op 14 september voor een eerste keer terug naar haar thuisbasis aan de Gentsesteenweg.
Cherry Moon Zes jaar na de sluiting keert Cherry Moon op 14 september voor een eerste keer terug naar haar thuisbasis aan de Gentsesteenweg.
Amper een week nadat bekend raakte dat de legendarische club Cherry Moon een tweede leven krijgt als evenementenhal Radar is er opnieuw goed nieuws voor de fans van de legendarische club uit Lokeren. Op 14 september organiseert eventorganisatie Cherry Moon een ‘Return to Homebase’-party op de plek waar het in 1991 allemaal begon.

Cherry Moon was een van de meest legendarische clubs uit België. Van 1991 tot 2013 trokken ze de beste dj’s naar hun club en lieten ze ieder weekend de zaal volledig vollopen. Wereldbekende artiesten zoals Carl Cox, Deadmau5, Laurent Garnier, Moby, Jeff Mills en Dave Clarke stonden achter de Cherry Moon-draaitafels. Het is dan ook geen wonder dat clubbers vanuit alle uithoeken van België én zelfs vanuit Frankrijk, Nederland en ver daarbuiten, afzakten naar Lokeren om er memorabele nachten te beleven.

Na de officiële sluiting in 2013 besloot DJ Quincy in samenwerking met Café Charlatan en in dialoog met oprichter Rudy Pincé, de feesten opnieuw een boost te geven op verschillende locaties. De vele reünies en epische feesten waren steeds een succes en 100% uitverkocht. Daarnaast hostte Cherry Moon een sold-out stage op Fantasia Festival én 3 sold-out stages, waaronder 2 keer de main stage, op de Lokerse Feesten!

The House of House

Op zaterdag 14 september nodigt Cherry Moon zowel special guests als voormalige resident DJ’s uit. Eén van de namen op de line-up is die van Dimitri Cooman. Hij belandde 17 jaar geleden, uitgerekend op zijn zestiende verjaardag, voor de eerste keer op de dansvloer van de Cherry Moon. Het was liefde op het eerste gezicht, want Dimitri ontpopte zich tot een superfan. “Ik heb intussen al meer dan 3.800 mixtapes van de Cherry Moon in mijn bezit: zowat het merendeel van het aantal dat in omloop is”, lacht hij.

Dimitri Cooman
Cherry Moon Dimitri Cooman

Voor de sluiting draaide Dimitri ook al in de Cherry Moon en de afgelopen jaren ook op verschillende locaties zoals de Lokerse Feesten. Toch wordt de terugkeer in september naar de club aan de Gentsesteenweg extra speciaal. “Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat een heropening nog tot de mogelijkheden behoorde. Bij een vorig bezoek brak mijn hart toen ik zag in welke staat de club was, maar het is schitterend dat de mensen van Radar er straks voor zullen zorgen dat er terug kan gefeest worden zoals vroeger.”

Op de line-up staan verder ook Insider aka Tyrome die een live set brengt, Cherry Moon Trax bekend van hun track ‘The House of House’, Zzino van ‘Reload Records’, Michael Forzza die menig dansbenen in beweging krijgt met zijn hit ‘Kahana’, Jaydee bekend van zijn houseplaat ‘Plastic Dreams’ en Boccaccio-resident Olivier Pieters. Residents uit de glorieperiode, DJ Ghost en Youri Parker zijn ook van de partij. Dave Davis, Zolex, Mike Thompson & Alain Faber en Quincy maken de line-up compleet.

Tickets zijn te verkrijgen via www.cherrymoon.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.