Carrefour wil opening nieuwe Albert Heijn tegenhouden

Op dit terrein aan de Lokerse Zelebaan wil Albert Heijn een nieuwe vestiging openen.
Foto YDS Op dit terrein aan de Lokerse Zelebaan wil Albert Heijn een nieuwe vestiging openen.
De Franse supermarktketen Carrefour heeft bij de Brusselse ondernemingsrechtbank een procedure aangespannen tegen de opening van een nieuwe Albert Heijn aan de Zelebaan in Lokeren. Dat meldt De Tijd.

Ahold Delhaize, de groep boven Albert Heijn, maakt zich volgens Carrefour schuldig aan concurrentievervalsing door een nieuwe vestiging te openen op een boogscheut van haar eigen supermarkt.

En zo lijkt er maar geen einde te komen aan de ‘supermarktsoap’ langs de Zelebaan. Twee jaar geleden moest een Albert Heijn-vestiging aan de Zelebaan immers de deuren sluiten van de Belgische Mededigings-autoriteit omwille van de nabije ligging van de Delhaizevestiging die na de fusie tussen Ahold en Delhaize tot dezelfde groep behoorden.

Carrefour nam in 2017 de Albert Heijn-winkel over. Maar nog geen jaar later, in augustus, bleek dat Albert Heijn een nieuwe vestiging zou openen op nog geen 200 meter van zijn vroegere filiaal. Daarmee voldoet Ahold Delhaize volgens Carrefour niet aan de voorwaarden die de Belgische concurrentiewaakhond twee jaar geleden heeft opgelegd.

De opening van de nieuwe Albert Heijn is voorzien voor woensdag 12 december, maar Carrefour eist dat de Brusselse ondernemingsrechtbank die opening tegenhoudt.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • GEORGES De Beule

  Ridicule reactie van Carrefour als je even nagaat hoe de toestand in Sint-Niklaas is : een Delhaize met alles er op en er aan gelegen in het Waasland Shopping Center op enkele honderden meter van een nieuwe Albert Heijn vestiging naast Euroshop. De vrije markt is hier toch van toepassing of niet ? Wat een klucht.

 • janec frackiewicz

  t'ja als er in uw winkel geen kat komt, moet je maar meer uw best doen om klanten te lokken met bonussen zoals albert hein, nu loopt er meer personeel dan klanten, en kunnen jullie dat blijkbaar niet verdragen dat deze ook naar een ander warenhuis stappen!

 • dirk loyez

  hoe meer suppermarkten hoe beter de concurentie

 • Willy Vancraeymeersch

  Tja, als n Hollander je niet heeft gekloot... is hij het zeker vergeten. afhouden!