Buitenspeeldag lokt massa kinderen naar Nachtegaalplein

Deze kinderen wagen zich aan een spelletje 'koeworstelen'.
Yannick De Spiegeleir Deze kinderen wagen zich aan een spelletje 'koeworstelen'.
Op de terreinen van het Nachtegaalplein vond deze namiddag een nieuwe editie plaats van de Buitenspeeldag. De verschillende activiteiten en springkastelen brachten heel wat kinderen en ouders op de been.

Op de jongste gemeenteraad voerde Ron Van Kersschaver (sp.a) een pleidooi om de Buitenspeeldag uit te breiden naar andere locaties. “Momenteel is er een heel mooi aanbod op het Nachtegaalplein, maar daar stopt het. Door de Buitenspeeldag te decentraliseren en een aanbod te voorzien in verschillende Lokerse wijken en de deelgemeenten kunnen er ongetwijfeld nog meer kinderen bereikt worden. Dit kan volgens sp.a een mooie aanzet zijn om een meer kindvriendelijke stad te worden”, aldus het raadslid. Schepen van Jeugd Marjoleine De Ridder (CD&V) reageert dat alles voorlopig gecentraliseerd blijft op het terrein aan het Bospark; “Als er vragen komen van organisaties die ter plekke geraken, zijn er speelkoffers beschikbaar. Op termijn sluiten we de optie zeker niet uit om de Buitenspeeldag uit te breiden naar andere locaties.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.