Bruce (19) slachtoffer van zinloos geweld op
slotdag Lokerse Feesten: “Klappen gekregen
omdat vriend niet meteen sigaret gaf”

Bruce Willems (19) kreeg rake klappen te verwerken tijdens de laatste nacht van de Lokerse Feesten.
rv Bruce Willems (19) kreeg rake klappen te verwerken tijdens de laatste nacht van de Lokerse Feesten.
Voor Bruce Willems (19) uit Dendermonde is de laatste avond van de Lokerse Feesten in mineur geëindigd. Samen met twee vrienden werd hij aangevallen door een groep van tien personen. De jongeman houdt er een oogkasfractuur aan over en binnenkort moet hij terug onder het mes om een plaatje van een kaakoperatie opnieuw op zijn plaats te steken. “Hopelijk kunnen ze de daders snel vatten.”

Na een avondje stappen in Lokeren belandden Bruce en zijn vrienden Kenzo (19) en Diego (20) aan het paviljoen met de drie hazen op de Markt ter hoogte van de Durme. “We zaten rustig te praten, toen drie mannen ons benaderden. Eén van hen vroeg een sigaret aan ons. Na wat aandringen gaf mijn maat hem er één, maar de manier waarop beviel één van hen blijkbaar niet, waarop die agressief werd.”

Spoed

Voor ze het wisten, werden Bruce en zijn vrienden belaagd door tien mensen. “Ze hebben mij in de rug aangevallen. Ik kreeg een slag in het gezicht en toen ik op de grond lag, hebben ze ook nog een trap uitgedeeld.” Ook zijn vrienden deelden in de klappen en hielden er een gescheurde lip en een gezwollen oogkas aan over. Bruce is er echter het ergst aan toe. Hij onderging nog maar acht weken geleden een ingrijpende operatie aan zijn kaken. “Ik heb de nacht op de spoedafdeling doorgebracht. Door de klappen moet ik opnieuw onder het mes: één van de plaatjes in mijn kaken moet opnieuw zijn plaats worden gezet omdat het verschoven is door de slagen. Ik heb ook een breuk aan mijn oogkas.”

Het linkeroog van Bruce zit erg opgezwollen.
Geert De Rycke Het linkeroog van Bruce zit erg opgezwollen.

Getuigen gezocht

Na het voorval deden Bruce en zijn vrienden aangifte bij de politie. “Mijn vader heeft intussen ook een foto van me gedeeld op sociale media om een oproep te lanceren naar getuigen.” Op het moment van het incident waren er ook enkele omstaanders. “Alles ging heel snel. Enkele meisjes hebben meteen de hulp van agenten ingeroepen, maar de daders waren al gaan lopen.” Ondanks het feit dat hij slachtoffer werd van zinloos geweld laat Bruce zich niet afschrikken om in de toekomst opnieuw af te zakken naar de Lokerse Feesten. “We hopen gewoon dat de daders gevat worden én gestraft worden.”

De politie van Lokeren bevestigt dat ze op de hoogte is van de feiten en het incident aan een verder onderzoek zal onderwerpen. “Er waren op dat moment geen politiemedewerkers in de buurt. We zullen de camerabeelden maximaal inzetten om deze zaak te proberen oplossen", zegt commissaris Rudi De Clercq.
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Peeters

  Sterkte Bruce! Heb net 2 maand geleden ook Bimax operatie gehad. Is al al erg genoeg zo, en dan moet een bende idiote lafaards je nog eens toetakelen, triest verhaal, ik leef met je mee jongen!

 • pieter arons

  Het valt me op dat dit weer op een evenement is waar DJ en dansmuziek is. Op een metal festival of hard rock festival gebeurd dit niet daar zijn wij 1 familie. Iedereen voor zichzelf in een dansing

 • patrrik versys

  weldra kunnen we nergens meer naar toe zonder klappen te krijgen,festivals, zwembaden, een avondwandeling maken; waar gaat onze maatschappij naar toe? Om bang van te worden

 • pieter De Potter

  Zelf meegemaakt dat een bende 'jongeren' mij een sigaret vroegen terwijl ik niet-roker ben. Bangelijk. Zo vriendelijk mogelijk antwoorden.

 • Luc Ver Eecke

  Het is triestig maar blijf daar gewoon weg , zoals in zovele steden is het om zeep !! En met de verliezers aan de macht zal het zeker niet beteren . En iedere dag word het erger .