Broer en zus die ouders mishandelen, riskeren celstraf

Een broer (39) en zus (45) uit Lokeren riskeren 8 maanden cel omdat ze hun ouders zouden mishandeld hebben. Ze zouden hun bejaarde ouders slaan en bijten en ook de verwijten vliegen in het rond.


Het voorbije jaar werd de politie meermaals opgeroepen om tussenbeide te komen in de ouderlijke woning. Daar troffen de agenten de vader aan met onder andere bijtwonden op zijn bovenlichaam. "We zijn bang van onze kinderen en willen dat ze opgesloten worden in de psychiatrie", zei de moeder tegen de rechter met tranen in de ogen.


Volgens de advocaat van de ouders ligt een geldkwestie aan de oorzaak van de feiten "De kinderen vinden blijkbaar dat hun ouders te veel geld uitgeven aan de verzorging van een zwaar zieke zus en vinden dat ze evenveel moeten krijgen", legde de advocaat uit.


De twee beklaagden hadden altijd een uitleg klaar. Dat ging van "vader heeft me uitgedaagd" tot "ik was kwaad omdat vader vlees stond te bakken, terwijl ik enkel maar gevraagd had om het uit de vriezer te halen".


Volgens de advocaten van de beklaagden is het geweld wederzijds. "Ook hun ouders schuwen al sinds hun jeugd het geweld niet", klonk het. "Vader heeft een alcoholverslaving en moeder is emotioneel labiel door medicatie."


De twee kinderen zijn intussen uit het ouderlijk huis gezet, maar eisen dat ze er weer binnen mogen. Vonnis op 26 december. (DND)