Bestuurder parkeert tijdens trouwstoet voertuig op pechstrook: 2.400 euro boete

Copyright : Geert De Rycke
G.T. uit Lokeren moest zich deze voormiddag verantwoorden voor de rechtbank nadat hij zijn voertuig op de pechstrook had geparkeerd tijdens een trouwstoet. 

De stoet was onder begeleiding van de Lokerse politie vertrokken richting Gent. Het eerste voertuig — met G.T. achter het stuur — reed door de lichten waarna alles op rood sprong en de rest van de stoet achterbleef. 

Gevaarlijke manoeuvres

Dit gebeurde vlak voor de oprit van de autostrade waar de stoet moest oprijden. Omdat T. wou wachten op de rest van de stoet parkeerde hij zijn wagen op de pechstrook van de autostrade. Hierbij negeerde hij een volle lijn en deed hij gevaarlijke manoeuvres. De politiebegeleiding reed naar de man toe en zei dat hij onmiddellijk verder moest rijden. T. legde echter dit bevel naast zich neer en bleef wachten op de rest van de stoet. Ook weigerde hij op vraag van de agenten zijn identiteitskaart te laten zien. “Ik geef toe dat ik daar geparkeerd stond, maar wou gewoon wachten. Ze hebben ook maar één keer om mijn identiteitskaart gevraagd", aldus T. 

Politierechter Peter D'hondt was streng voor dit asociaal gedrag en legde de man een geldboete op van 2.400 euro en 75 dagen rijverbod. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.