Bestuurder heeft op week tijd twee ongevallen onder invloed: 8.000 euro boete en 14 maanden rijverbod

Geert De Rycke
De 46-jarige Jurgen D. uit Lokeren stond dinsdag terecht in de politierechtbank in Lokeren nadat hij in de winter van 2017 twee ongevallen op korte tijd gehad heeft waarbij hij onder invloed was. Na het eerste ongeval werd zijn rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen, maar D. trok zich hier duidelijk niets van aan en reed gewoon verder. Een week later had hij opnieuw een ongeval onder invloed waarbij de tegenpartij gewond raakte. 

Voor het eerste ongeval werd hij al veroordeeld voor de politierechtbank. Nu stond hij voor de tweede feiten terecht, waarbij hij dus ook stuurde spijts verval. Hij wou de rijbaan oprijden, maar merkte een aankomend voertuig te laat op waarna het tot een stevige aanrijding kwam. D. had op dat moment 2,16 promille alcohol in zijn bloed. “Mijn cliënt had na dat tweede ongeval zeker zijn les geleerd", aldus zijn advocaat. “Hij zat in een bijzonder moeilijke periode en dronk heel veel, maar de man is intussen aan het afbouwen en wil stoppen met drinken.” 

De rechtbank strafte de man zeer zwaar voor de feiten. Hij kreeg een geldboete van 8.000 euro opgelegd en zal een jaar en twee maanden niet meer achter het stuur van zijn wagen mogen kruipen. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen. De politierechter stuurde de man ook naar een expert om de rijgeschiktheid na te gaan en om te laten controleren of het alcoholgebruik voldoende geminderd is. Hierover volgt later nog een uitspraak. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.