Basisschool Klim Op opent blotevoetenpad

Directrice Liselotte Boterman probeert het blotevoetenpad geblinddoekt uit.
RV Directrice Liselotte Boterman probeert het blotevoetenpad geblinddoekt uit.
Naar aanleiding van buitenlesdag hebben de directie, leerkrachten en leerlingen van school voor buitengewoon basisonderwijs Klim Op deze ochtend een blotevoetenpad geopend in de tuin van de school.

“De buitenlesdag is een ideaal moment om onze bestaande ‘buitenwerking’ in de kijker te zetten”, zegt directeur Liselotte Botterman, die de eer kreeg om het blotevoetenpad als eerste geblinddoekt te ontdekken. Het pad werd ontworpen door een groep leerkrachten die de hulp kregen van leerlingen voor de aanleg. 

RV

“Bovendien geven we hiermee het startschot voor een groter plan rond het gebruik van onze buitenruimte als leerplek.” Zo wil de school optimaal gebruikmaken van haar unieke ligging in de Daknamse Bossen en komt er op termijn een volwaardige ‘buitenklas’. “We hebben momenteel al een moestuin waarin de klassen zaaien en planten, de kippen die verzorgd worden door leerlingen, onze composthoop waarbij kinderen leren sorteren. Volgend jaar zullen we van start gaan met een buitenklas aan de rand van het bos, daarnaast zal er vanuit het project Brede School, met steun van de stad Lokeren, werk gemaakt worden van het toegankelijk maken van een stuk bos op het schoolterrein voor de leerlingen, leerkrachten maar ook voor de buren.

RV
RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.