Ai, Get Ready iets te luid gezet: boete van maximaal 350 euro voor fan uit Lokeren

Hans Westerling/Photo News
Overlast veroorzaken door je muziekinstallatie te luid te zetten kan in Lokeren leiden tot een ‘GAS-boete’. Dat mocht dinsdag een bewoner van de Poststraat ondervinden. De politie laat weten dat het draaien van ‘Get Ready’ in dit geval geen verzachtende omstandigheid was. Integendeel zelfs.

Het is niet de eerste keer dat te luide muziek bestraft wordt met een GAS-boete in Lokeren. Enkele jaren geleden kregen twee metsers een boete omdat hun werfradio te luid stond. Het is de sanctionerende ambtenaar die de hoogte van de boete bepaalt. Die kan tot maximum 350 euro oplopen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Arend , waarom zouden u buren u moeten komen vertellen dat ze last hebben van uw overlast? Een weldenken mens vermijdt net dat je buren overlast van jou hebben, ik ben blij dat ik niet naast u moet wonen.

 • Yvan Lissens

  Als je muziek heel hard wil zetten, koop dan een goede hoofdtelefoon. Tegenwoordig hoeft die niet duur te zijn om te genieten van uw favoriete muziek en toch niemand anders te storen.

 • Johan Van Biesen

  Veel mensen vergeten dat niet iedereen overdag werkt, ik kan ook niet verdragen dat er nodeloos lawaai word gemaakt terwijl ik aan het slapen ben overdag omdat ik van 23u s'avonds tot 07u s'morgens werk, dat er dan idioten het normaal vinden dat ze overdag luide muziek denken te mogen afspelen begrijp ik niet. het is nooit ok om de buren op te zadelen met lawaai, dat is een teken van geen respect, en dar mag gerust een dikke boete voor betaald worden.

 • Arend Donderbusser

  ik zet af en toe mijn muziek ook heel hard. Soms, als ik het thuis niet mag, waar dan wel? En als mijn buren het te luid vinden, dan mogen ze dat altijd komen zeggen en ik zal onmiddellijk het volume dempen. Maar meteen "ambtenaren" erop af sturen die boetes uitdelen... droevig. En trouwens; scheiding der machten? 1 ambtenaar bepaalt of er een overtreding plaatsvindt, of die bestraft moet worden, en wat de straf is (hoogte vd boete). Geen decibelmeter, niks. totaal machtsmisbruik.

 • Erwin Lauwens

  Als het nu een deftige zanger(es) geweest was zou ik zeggen een schande. Get Ready is van dergelijk niveau dat het enigszins te verantwoorden valt, alleen al voor de mogelijke schade aan het muzikaal gehoor.