Afvalintercommunale past rondes papier en karton aan

Vroeger was er maandelijks één ophaling, steeds op een wisselend tijdstip. Vanaf 2020 vindt er om de vier weken een ophaling plaats.
Benoit De Freine Vroeger was er maandelijks één ophaling, steeds op een wisselend tijdstip. Vanaf 2020 vindt er om de vier weken een ophaling plaats.
Afvalintercommunale IDM, waar de gemeentes Lochristi, Lokeren, Moerbeke, Wachtebeke, Zele en Zelzate toe behoren, werkt vanaf januari samen met een nieuwe onderaannemer voor ophaling van papier en karton. De routes worden hierdoor aangepast. In sommige straten zal oud papier niet meer samen met de andere fracties worden opgehaald.

“Enkel voor de ophaling van papier en karton werken we samen met een onderaannemer”, klinkt het bij IDM. “Alle andere fracties halen we op in eigen beheer. Onze onderaannemer, de firma Lammertyn, heeft evenwel een eigen rittenschema. Om verwarring te vermijden werken we daarom in onze nieuwe ophaalkalender met een letter voor papier en karton en een cijfer voor alle andere fracties. Het zal even wennen zijn voor de inwoners, maar ze zullen er snel mee weg zijn.” 

Door de nieuwe manier zijn er voortaan meer ophalingen van papier en karton. Waar dit vroeger maandelijks gebeurde, steeds op een wisselend tijdstip, vindt er vanaf 2020 om de vier weken een ophaling plaats. Dat komt neer op één extra ophaling per jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.