Afvalintercommunale krijgt stille afvalwagens

Kristien Leeten van Terberg Matec, die de elektrische afvalbelading produceert, geeft de sleutel van de wagen aan Piet Penneman van IDM.
Foto De Spiegeleir Kristien Leeten van Terberg Matec, die de elektrische afvalbelading produceert, geeft de sleutel van de wagen aan Piet Penneman van IDM.

Afvalintercommunale IDM heeft twee nieuwe ophaalwagens in gebruik genomen, die beschikken over een elektrisch beladingssysteem. "Dankzij dat systeem moet de motor niet meer instaan voor de drijfkracht van de afvalbelading. Hierdoor wordt er minder brandstof verbruikt, is er een lagere CO2-uitstoot en maakt het beladingssysteem ook nog eens veel minder lawaai", verduidelijkt IDM-communicatieverantwoordelijke Annick Maes. "Omdat de motor zijn normale toerental kan aanhouden, is er ook minder slijtage en zullen de ophaalwagens langer meegaan. Dankzij de beperking van de geluidshinder stijgt het werkcomfort van de afvalophalers, zeker als je weet dat een afvalophaler tussen de 400 en 600 containers per dag behandelt", besluit Maes. (YDS)