"Sporting is mijn grootste steun"

BENEFIET VOOR VOETBALFAN GLENN (18) DIE VECHT TEGEN KANKER

Als trouwe Sportingfan is Glenn een gekend gezicht in het Daknamstadion.
Yannick De Spiegeleir Als trouwe Sportingfan is Glenn een gekend gezicht in het Daknamstadion.
De 18-jarige Glenn De Roos kreeg deze maand het harde verdict te horen dat hij aan lymfeklierkanker lijdt. Als trouwe fan van Sporting Lokeren mist hij nauwelijks een match of een training van zijn favoriete club. Kapitein Killian Overmeire sprak hem moed in en schonk hem een truitje. Glenns ouders zetten een benefiet op poten om de kosten van zijn behandeling te betalen.

Ongeveer een week geleden kregen Glenn en zijn ouders het slechte nieuws te horen dat hij aan kanker lijdt. "Maar we vermoedden al even dat er iets ernstig aan de hand was met zijn gezondheid. Glenn mist normaal geen enkele training of wedstrijd van Sporting, maar de laatste weken moest hij enkele keren thuisblijven omdat hij te moe was om zich te verplaatsen naar het stadion. Eerst dachten we aan klierkoorts, maar jammer genoeg is het dus kanker", doet mama Sabine Den Tandt haar verhaal.


Het nieuws van Glenns ziekte raakt ook de spelersgroep van Sporting Lokeren. Zij kennen de jongeman als een vertrouwd gezicht langs de zijlijn in het Daknamstadion en de vele trainingen waar hij steeds van de partij is. Zelfs van de beloften mist Glenn nauwelijks een wedstrijd.

Glenn met zijn grote idool Killian Overmeire die hem een truitje schonk om hem een hart onder de riem te steken.
Yannick De Spiegeleir Glenn met zijn grote idool Killian Overmeire die hem een truitje schonk om hem een hart onder de riem te steken.

Kapitein

"Toen het nieuws van zijn ziekte ter ore kwam bij kapitein Killian Overmeire heeft hij me even apart genomen na de training. Hij heeft me een truitje gegeven met het opschrift 'Never give up'. Hij zei dat ik het truitje eens goed moest vastpakken als ik het even lastig gehad. Een enorm mooi gebaar waar ik mij enorm aan optrek. Sporting betekent alles voor mij en is mijn grootste steun in de strijd tegen de ziekte. Killian heeft me zelf al enkele berichtjes gestuurd sinds ik in het ziekenhuis lig", zegt Glenn.


Zijn kamer in het UZ Gent biedt uitzicht op de Ghelamco Arena van KAA Gent, maar met zijn gedachten zit Glenn al terug in het Daknamstadion. "Gelukkig ligt het voetbalseizoen momenteel stil, want ik zou het erg jammer vinden dat ik zoveel matchen moet missen door mijn behandeling. Ik hoop dat ik er snel terug kan bij zijn."

Glenn en zijn mama Sabine Den Tandt tonen het truitje dat hij kreeg van Sportingkapitein Killian Overmeire.
Yannick De Spiegeleir Glenn en zijn mama Sabine Den Tandt tonen het truitje dat hij kreeg van Sportingkapitein Killian Overmeire.

Snoepzakjes

Om de kosten van de kankertherapie te betalen, zetten Glenns ouders een benefiet op poten met de verkoop van snoepzakjes. "De dokters zeggen dat hij 70 procent kans heeft op herstel. Die kans willen we natuurlijk met beide handen grijpen, maar er staan Glenn heel wat onderzoeken en behandelingen te wachten en die kosten handenvol geld", zegt mama Sabine. "We ontvingen al heel wat positieve reacties. Zo hebben enkele supportersclubs en de supportersfederatie Front 282 al massaal snoepjes besteld." De snoepzakjes kunnen besteld worden via 0476/76.43.24 of via de Facebookpagina Glenns Benefiet. Ook Sporting Lokeren broedt nog op een benefietactie waarbij de spelersgroep zal betrokken worden.