"Kampeerders zijn zeer voorbeeldig"

CONCIËRGES 'SCHUMI' EN 'SOOF' MAKEN BALANS VAN VIJF DAGEN CAMPING OP

Vrienden Sacha, Yari en Boris uit Dilbeek zijn zeer te spreken over de goede zorgen van campingconciërge Patrick Van de Wielle, bekend als 'Schumi'.
Kristof Vereecke Vrienden Sacha, Yari en Boris uit Dilbeek zijn zeer te spreken over de goede zorgen van campingconciërge Patrick Van de Wielle, bekend als 'Schumi'.
De Lokerse Feesten zijn over halfweg. Na vijf dagen van festivalcamping Puyenbroeck maken verantwoordelijken 'Schumi' en 'Soof' een positieve balans op. "Zowel qua bezetting als qua sfeer. De festivalgangers komen toe als vreemden, maar vertrekken als vrienden."

De vraag of er behoefte was aan een camping tijdens de Lokerse Feesten is de voorbije dagen beantwoord. De hele wereld lijkt de weg te vinden naar het festivalterrein aan De Kaai. Dat er nu ook een camping is, maken de Lokerse Feesten plots een pak aantrekkelijker voor het buitenland. "De kampeerders komen uit alle hoeken van de wereld", bevestigt conciërge Patrick - 'Schumi' voor de vrienden - van de Wielle. "De verste bezoekers kwamen uit China, maar we hebben ook al een pak Ieren, Britten en veel Nederlanders over de vloer gehad. Maar ze komen ook van heel dichtbij, gewoon uit Daknam. Ze wonen eigenlijk dichter bij het festivalterrein dan bij de camping, maar ze komen voor de gezelligheid."

Conciërges Sophie Eggermont en Patrick Van de Wielle.
Kristof Vereecke Conciërges Sophie Eggermont en Patrick Van de Wielle.

222 slapers op metaldag

Het eerste weekend was zo druk dat 'Schumi' en zijn vrouw Conny versterking van een extra conciërge kregen. "Het eerste weekend was een echte overrompeling. Vooral de metaldag was één groot succes. Met 222 slapers lag de hele camping vol. Gelukkig kwam 'Soof' ons helpen om iedereen de juiste weg te wijzen." Soof luistert in het echte leven naar de naam Sophie Eggermont en heeft nog geen minuut spijt dat ze op de Lokerse Feestencamping terecht kwam. Elke dag begeleidt ze de festivalgangers heen en terug van de camping naar het festivalterrein. "Een zware job, maar eentje met veel voldoening. Je hebt weinig slaap, maar krijgt er veel vriendschap van de kampeerders voor terug."


'Schumi' en 'Soof' maken letterlijk hun bed bij de festivalgangers. "Als ze een probleem hebben, komen ze naar ons. Wij proberen te helpen waar we kunnen. Met het regelen van een taxi, een fiets,...of gewoon de weg naar het zwembad van Puyenbroeck."

Met fiets naar centrum

Campingbezoekers Sacha Hubrecht, Yari Elskens en Boris van Elsbeken uit het Vlaams-Brabantse Dilbeek waren alvast meer dan te spreken over de goede zorgen van 'Schumi' en 'Soof'. "Dit is echt de perfecte camping. Je hebt hier alle faciliteiten, genoeg rust,.... 'Schumi' heeft ons zelfs een fiets geregeld zodat we naar het centrum konden rijden voor boodschappen. Echt, fantastisch. Alleen de busverbinding naar het festivalterrein kan nog beter. Van ons krijgt de camping een dikke 7/10. We komen zeker terug."


'Schumi' en 'Soof' horen het graag vertellen. "Eigenlijk hebben de Lokerse Feesten een fantastisch publiek. We hadden veel lawaai, kots en overlast verwacht, maar in de plaats krijgen veel liefde en vriendschap. Lokerse Feesten, u bent een voorbeeldfestivalpubliek." Of er ook volgend jaar een camping komt, is nog niet duidelijk. Maar als het aan conciërges 'Schumi' en 'Soof' ligt, bestaat er geen twijfel over: "camping Lokerse Feesten is een schot in de roos."