VIDEO. Vlaamse vlogger riskeert leven door Makro-toren te beklimmen: “Dit is het domste wat ik ooit gedaan heb”

De vlogger beklom de Makro-toren
Youtube De vlogger beklom de Makro-toren
Een Oost-Vlaamse Youtuber heeft een zeer gevaarlijke stunt uitgehaald. Hij beklom de Makro-zendtoren aan de winkel in Nazareth. Hij herhaalt meermaals in het filmpje hoe dom zijn stunt is en dat niemand zijn stunt mag nadoen. De politie van Schelde-Leie kan dit enkel beamen. “We hebben een proces-verbaal opgemaakt en doorgegeven aan het parket. Die zullen hun ouders op de hoogte brengen.”

Timon Verbeeck uit Lochristi heeft 1.500 volgers en is duidelijk bereid om daar zijn leven voor te riskeren. Bij zijn nieuwe Youtubereeks zoekt hij ‘confrontaties’ op met zijn angsten, deze confrontatie: hoogtevrees. De jongeman vond er niks beter op dan de Makro-toren te beklimmen, samen met een ‘professionele freerunner’. 

Dat Timon zich bewust is van het gevaar, is duidelijk. “Sorry voor mijn onverantwoordelijk gedrag”, zegt hij in de video. “Dit is het domste wat ik ooit gedaan heb. Deze actie is geen impulsieve daad. We waren voldoende op de hoogte van de veiligheid van de constructie. Doe dit niet na.” 

Na twee pogingen lukt het hen om de top te bereiken, een zeer gevaarlijke stunt waar de politiezone Schelde-Leie zeker niet mee kan lachen. “We hebben een proces-verbaal opgemaakt op basis van het filmpje”, zegt politiewoordvoerder Katie Lefever. “Het parket is verwittigd, er komt geen gerechtelijke vervolging. Maar zij zullen contact opnemen met hun ouders.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rene Dannau

  bij de dak werkers zijn er tal van betrekkingen.

 • jef Bastieans

  Verplicht offline halen van het beeldmateriaal. Wie gaat dan zijn leven nog riskeren als het materiaal niet mag gezien worden. Stopt direct

 • Peter Buyck

  Hij mag volgens mij gestraft worden als er copycats gewond raken of overlijden door zijn stunts na te doen. "De angst overwinnen zonder professionele hulp want het lukte deze Youtuber"... En de maatschappij... die amuseert zich met dergelijke vlogs waarbij de 'ster' zich onsterfelijk maakt zoals de gladiatoren voor de leeuwen werden geworpen...

 • patrick brom

  allemaal god en wel maar wat als hij naar beneden tuimelt ,hij zegt het zelf ,dom dom,dom

 • Jacques Mertens

  Dikke zever. Als hij werkelijk zo'n spijt had zou hij de video verwijderen van YouTube. Maar wie daar gaat kijken ziet dat hij geniet van de aandacht.