Twee op vijf rijdt te snel tijdens controleactie in Hijftestraat

Beeld ter illustratie. De politiezone Puyenbroeck viel binnen in de woning na aanwijzingen dat er drugs verkocht werden.
RV Beeld ter illustratie. De politiezone Puyenbroeck viel binnen in de woning na aanwijzingen dat er drugs verkocht werden.
In de Hijftestraat in Lochristi hielden 40 procent van de chauffeurs zich niet aan de maximumsnelheid bij een controle afgelopen weekend.

De politie van zone Puyenbroeck organiseerde verschillende controleacties in de regio. De slechtste cijfers zijn voor de Hijftestraat. Daar reden 69 van de 172 chauffeurs aan een snelheid van meer dan 50 kilometer per uur voorbij de controlepost. De grootste overtreder reed 87 kilometer per uur. Een chauffeur uit Destelbergen bleek daarnaast onder invloed te zijn van verdovende middelen. Hij moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

In de Assenedesteenweg in Zelzate hielden de meeste chauffeurs zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. 4,7 procent van de 469 bestuurders reed te snel. In de Eksaardedam in Moerbeke-Waas liep 5 procent van de 564 chauffeurs tegen de lamp. In Wachtebeke trof de politie dan weer een verdacht voertuig aan. Een van de drie inzittenden werd gearresteerd in het kader van een lopend onderzoek.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.