Tractor ramt leegstaande woning langs Dam in Zaffelare

De tractor ramde de gevel van het leegstaande huis.
Jeroen Desmecht De tractor ramde de gevel van het leegstaande huis.
Een tractor met een aanhangwagen heeft woensdagmiddag een leegstaande woning geramd langs de Dam in Zaffelare. Niemand raakte gewond.

Het ongeval gebeurde net voor de middag, rond 11 uur. Het huisje staat in een bocht vlak bij de grens met Wachtebeke, op een steenworp afstand van het provinciaal domein Puyenbroeck. Een personenwagen zou de tractor hebben ingehaald, maar merkte daarbij een stilstaande vuilniswagen in de tegengestelde richting te laat op. Hierdoor moest de tractorchauffeur fors remmen, waardoor zijn voertuig in schaar ging. Door dat manoeuvre belandde de tractor met z'n wielen tegen de gevel van de woning. 

Het verkeer moest tijdelijk over één rijstrook. Bij het incident vielen geen gewonden. De woning liep zware schade op, maar was geen lang leven meer beschoren.  Zo zijn er al langer plannen om het huisje met de grond gelijk te maken.

Jeroen DesmechtReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.