Politie Puyenbroeck waarschuwt voor malafide ontmossers

Archiefbeeld.
Politiezone Puyenbroeck Archiefbeeld.
De lokale politie van politiezone Puyenbroeck waarschuwt inwoners voor ontmossers met slechte bedoelingen, “De laatste dagen krijgen we weer verschillende meldingen over Franstalige ontmossers”, zegt de politie.

“Hun handelswijze is vaak intimiderend. Ze beginnen zonder toestemming aan de werkzaamheden en rekenen een veel hogere prijs dan was afgesproken. Daarnaast zijn ze vaak niet in orde met de regelgeving. Na uitvoering van de werken blijkt vaak dat er verkeerde of minderwaardige (schadelijke!) producten gebruikt werden die schade toebrengen aan gevels, daken en afvoerpijpen. Deze minderwaardige producten komen bovendien nog eens terecht in de regenwaterput of riolering waar ze schade berokkenen aan het buizenstelsel. Dit zadelt u achteraf op met extra kosten om alles opnieuw te reinigen.”  Komen de ontmossers aan je deur? Ga dan niet op het voorstel in, en betaal zeker geen voorschot op de mogelijke werken. Noteer de nummerplaat en bel onmiddellijk 101. Hou ook hun folders of visitekaartje bij, zo kan je de politie helpen hen op te sporen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.