Na fietsers die door vers beton reden: Verleydonckstraat kan bijna weer open

Door de personen die het verbodsbord niet respecteerden, liepen de werken vertraging en de kosten op.
Gemeente Lochristi Door de personen die het verbodsbord niet respecteerden, liepen de werken vertraging en de kosten op.
De Verleydonckstraat in Lochristi kan binnenkort toch opengaan. De heropening stond gepland voor vorig weekend, maar fietsers die door het vers beton reden, beslisten daar anders over.

Sinds begin dit jaar worden in de Verleydonckstraat werken uitgevoerd voor een nieuw dubbelrichtingsfietspad, een middeneiland en een fietsoversteekplaats. Begin juli werd hiervoor een verse betonverharding gegoten. Ondanks de verbodsborden, werd dat vers beton beschadigd door fiets- en voetsporen. 

Snel gehandeld

Met het bouwverlof in zicht, leek er naast een bijkomend prijskaartje, ook extra vertraging aan te komen. “Maar de aannemer heeft snel gehandeld”, laat schepen Jean-Pierre Raman (Open Vld) weten. “De betonverharding is deels verwijderd en deze week al opnieuw gegoten. Allemaal voor het bouwverlof dus.” Binnenkort kan de straat dus weer open.

De gemeente liet de schade wel vaststellen door de politie. Mogelijk krijgt dat dus nog een staartje voor de onbekende fietsers.

Gemeente LochristiReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.