Laagvlieger en gevaarlijk rijgedrag bij snelheidscontroles

De politiezone Puyenbroeck heeft afgelopen week op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. In Lochristi reden 30 procent van de bestuurders te snel en in Moerbeke-Waas werd de politie ingehaald door een brokkenpiloot.

In Ruilare passeerden 93 chauffeurs aan de flitscamera. De maximaal toegelaten snelheid is er 50 kilometer per uur, maar 28 chauffeurs reden er toch te snel. In de Overslagdijk in Wachtebeke zijn de resultaten iets positiever. Daar reden acht van de 73 voertuigen sneller dan de toegelaten 50 kilometer per uur. In de Beukendreef in Moerbeke-Waas reden 15 chauffeurs te snel. Een laagvlieger vlamde er aan 103 kilometer per uur voorbij: 33 kilometer per uur sneller dan toegelaten.

De Parallelweg in Moerbeke-Waas werd dan weer onveilig gemaakt door een andere chauffeur. De politie werd er aan hoge snelheid ingehaald door een chauffeur die daarna rakelings langs een groep wielertoeristen reed. Het rijbewijs van de chauffeur is in opdracht van het parket Oost-Vlaanderen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

belgaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.