Geen nood: luide sirenes vandaag zijn tests

Het gaat slechts om een test.
Gemeente Lochristi Het gaat slechts om een test.
Wie donderdag op de Koning-Boudewijnlaan of in Hijfte luide sirenes hoort afgaan: Lochristi is niet in oorlog. Het gaat om een test van het sirenenetwerk van Binnenlandse Zaken.

In de gemeente staan er twee sirenes: in de Koning-Boudewijnlaan (dak gemeentehuis) en in Hijfte-center (kerktoren). "Binnenlandse Zaken test de sirenes regelmatig om zeker te zijn dat ze werken bij een noodsituatie", laat de gemeente weten. "Dagelijks wordt een stille test uitgevoerd, die niet hoorbaar is voor het menselijke gehoor."

De tests vinden plaats tussen 11.45 uur en 13.15 uur. Een signaal begint met een luide huiltoon die na een korte onderbreking wordt herhaald. Erna klinkt uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap “proefsignaal”.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.