Eiken van Zeveneken zorgen voor beroering: petitie bij handelaars en actie van Groen-sp.a

De zeven eiken in Zeveneken gaan over de tong in het dorp.
Gianni Barbieux De zeven eiken in Zeveneken gaan over de tong in het dorp.
Over de zeven eiken van Zeveneken, die gerooid zullen worden bij de werken in het dorp, is het laatste woord nog niet gezegd. Er circuleert een petitie om de bomen te behouden, en ook uit partijpolitieke hoek volgt er nog een actie.

Het plan om de bomen te rooien, is niet nieuw. Uit een onderzoek bleek al dat enkele eiken te ziek zijn. Bij de vorige gemeenteraadszitting bevestigde schepen Jean-Pierre Raman (Open Vld) nogmaals dat er definitief beslist is om alle zeven de bomen weg te laten halen bij de werken aan de N70 in de dorpskern. 

Op de zitting werd tegelijk ook de beloofde aanplant van nieuwe eiken in Zeveneken bevestigd. Schepen Marie-Claire Van Nieuwenhuyse (Open Vld) opperde daarnaast om de oude bomen te verwerken in een kunstwerk, zodat ze toch niet volledig zouden verdwijnen uit het straatbeeld van het dorp. "Dat zou voor de mensen in Zeveneken veel betekenen", zei ze. Dat kan u hier nog eens nalezen.

Protest

De beslissing om de bomen te rooien, roept evenwel protest op in Zeveneken. In het dorp, vooral bij lokale handelaars, circuleert een petitie om de bomen te laten staan. Over hoeveel handtekeningen het intussen gaat, is niet duidelijk.

Ook vanuit partijpolitieke hoek komt er een reactie. Groen-sp.a, dat op 14 oktober in kartel naar de Lootse kiezer trekt, zal op 29 september een actie houden in Zeveneken. Dat meldt lijsttrekster Hilde Van Laere. Over de precieze inhoud van de actie en het doel ervan, zal het kartel binnenkort meer informatie verspreiden. Sowieso wil de partij "een aantal pijnpunten rond de beslissing van het gemeentebestuur benoemen." 

De werken aan de N70 in Zeveneken, die de passage veiliger moeten maken, starten in het voorjaar van 2019. Daarover kan u hier meer lezen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.