Eerste trampolinehal van België

Lochristi pronkt met primeur

JumpSky in Lochristi zal eruit gaan zien zoals deze trampolinehal in Leidschendam in Nederland.
TRIXS JumpSky in Lochristi zal eruit gaan zien zoals deze trampolinehal in Leidschendam in Nederland.
Lochristi heeft een primeur voor België vast. Op vrijdag 8 april opent op de Koning Albertlaan 'JumpSky', een 2.000 vierkante meter grote hal vol springplezier. Trampolinevelden, luchtkussens, een bak vol mousse, het is er allemaal, in veelvoud. "We wilden eerst een binnenspeeltuin bouwen, maar er zijn er al zoveel. Dit idee hebben we in het buitenland gepikt", lacht Bram Vander Sype.

Op de Koning Albertlaan kan je binnenkort letterlijk de ziel uit je lijf springen. Op 8 april opent JumpSky, uniek in België. Het zal deel uitmaken van het Catalpa Sportcomplex. "De tennis- en badmintonterreinen hebben we opgegeven", zegt Bram Vander Sype. "We wilden iets nieuw, naast de squash en de fitness. Eerst dachten we aan een binnenspeeltuin. Maar zo zijn er al veel. In Nederland zagen we een trampolinehal. En dat bestond nog niet in ons land. Nu dus wel."


In de 2.000 vierkante meter grote hal, iets kleiner dan een half voetbalveld, wordt met man en macht gewerkt aan het springparadijs. De springmatten zelf komen helemaal op het einde. Maar er is veel meer te doen dan dat, want springen heeft blijkbaar veel dimensies. "We hebben een trampolineveld, met gewoon heel veel springmatten naast elkaar. Daarboven bengelen enkele bokszakken, waar je net wel of niet zal aan kunnen. Dat wordt de uitdaging natuurlijk", lacht Bram. "Kan je hoog genoeg springen om er tegen te slaan? Of er zelfs aan te hangen? Want dat mag ook natuurlijk." Daarnaast is er een trampolinebasketbalveld. Aan de andere kant is er een dodgebalterrein (waarbij twee teams ballen gooien naar elkaar en ze tegelijk proberen te ontwijken, red.) , uiteraard ook met trampolines als ondergrond.

Bram Vander Sype aan de constructies waarin de trampolines moeten komen.
Wannes Nimmegeers Bram Vander Sype aan de constructies waarin de trampolines moeten komen.

Vanaf 10 jaar

"Een blikvanger wordt zeker de klimmuur. Wie daar op geraakt, kan van 2 en 2,5 meter hoog naar beneden springen, pal op een luchtkussen. Ook aan de andere zijde kan je op dat luchtkussen duiken, vanop een schuine trampoline. En dan is er nog de verticale muur waar je op kan 'wandelen'. Daar zijn 'high performance trampolines', een soort van supermatten, waar je op je rug op kan vallen, om bij het terugveren dan tegen de muur op te lopen. Ten slotte hebben we ook nog een bak vol mousse waar je kan induiken, en een lint waarop je evenwichtsoefeningen kan doen."


Officieel mogen er 120 springers tegelijk in de hal, maar dat gaan ze bij JumpSky nooit toelaten, wegens te gevaarlijk. "Het trampolinepark is ook pas toegankelijk vanaf 10 jaar, en er zullen continu drie toezichters aanwezig zijn. Voor jongere kinderen organiseren we in het weekend van 9 tot 10 uur 'minijumps', waarbij kinderen jonger dan 5 jaar zelfs begeleid moeten zijn door ouders. Verder gaan we ook lessen geven op de trampolines, zoals salto's aanleren, en zijn er zelfs fitness-sessies. Springen is immers niet alleen plezant, het is ook sport. Wie een uur springt is duizend calorieën kwijt."


Een uur springen zal 9,5 euro kosten, een tienbeurtenkaart heb je voor 80 euro. Vanaf 8 april is JumpSky open, in het weekend van 15 april is er een officiële opening. Alle informatie op www.jumpsky.be