E17 na zes uur opnieuw vrij na ongeval met vrachtwagens

Wim Naert
De E17 ter hoogte van Beervelde is in de richting van Gent rond 12.15 uur opnieuw vrijgemaakt. De snelweg was bijna zes uur afgesloten na een ongeval met verschillende vrachtwagens. Er staat nog wel een lange file. In Lokeren was de rijbaan eerder al vrijgemaakt, nadat ook daar een zwaar ongeval gebeurde. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Even voorbij het ongeval in Beervelde zijn wegenwerken begonnen. Het ongeval gebeurde in de filevorming daarvan. Eén vrachtwagen probeerde rond 6.20 uur te remmen om de file te ontwijken, twee andere vrachtwagens en een auto reden daarop in. Bij het ongeval vielen twee gewonden, maar niemand verkeert in levensgevaar, zo is vernomen bij de federale politie.

Het opruimen heeft zo’n zes uur geduurd. De takelwerken duurden langer dan verwacht en het wegdek moest gereinigd worden. Een van de vrachtwagens heeft een chemisch product aan boord en moest leeggepompt worden. 

Ook in Lokeren gebeurde een ongeval in de staart van file.
Kristof Pieters Ook in Lokeren gebeurde een ongeval in de staart van file.

Tweede ongeval

Even na 7.30 uur gebeurde er ook nog eens een ongeval in de staart van de file ter hoogte van Lokeren. Ook daar werd de weg volledig afgesloten. Rond 10.30 uur werd de rijbaan er weer vrijgegeven. Door de ongevallen moesten automobilisten de snelweg verlaten, wat veel hinder op de lokale wegen veroorzaakte.

Ook in Lokeren gebeurde een ongeval in de staart van file.
Kristof Pieters Ook in Lokeren gebeurde een ongeval in de staart van file.

Heraanleg

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte vanochtend met de heraanleg van de E17 tussen Zwijnaarde en Destelbergen. In totaal wordt de autosnelweg over een afstand van 8 kilometer volledig vernieuwd. Maar de ingreep zal tot in augustus voor veel hinder in de Gentse regio zorgen, waarschuwde het Agentschap al.

De werkzaamheden verlopen in fasen. In de richting van Antwerpen loopt de werfzone van de brug over de Ringvaart en de R4 tot net voorbij de verkeerswisselaar in Destelbergen. De afrit naar het UZ Gent van de E17 richting Antwerpen wordt ook volledig heraangelegd. In de richting van Gent werkt de aannemer vanaf de brug boven de N447 tot na de afrit UZ Gent. Ook de afrit krijgt een nieuwe toplaag.

Versmalde rijstroken

Vanochtend tot donderdag 18 juli start de aannemer met de heraanleg in de richting van Antwerpen. In de maand juni rijdt het verkeer in beide richtingen op twee versmalde rijstroken en gaat de afrit naar de R4 in Destelbergen dicht. Vanaf juli gaan verschillende op- en afritten in de richting van Antwerpen dicht.

In die periodes wordt er 24 uur op 24 gewerkt en ook tijdens het weekend. Tijdens de Gentse feesten wordt er niet gewerkt en is de weg terug vrij. De rijrichting Kortrijk krijgt een opknapbeurt van begin augustus tot eind augustus.

Het viaduct van Gentbrugge, dat de komende twee jaar gesaneerd wordt, is niet opgenomen in de werfzone.

Wim Naert67 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Don Tessers

  Cruise controle? Inrijden op file? Op het laatst remmen? En dus weer vrachtwagens? Waar zit de logica van alle opmerkingen, als het mensenwerk blijft, als het twee uur lang geconcentreerd moeten blijven aan het stuur? Als de tijd om is je dan moet rusten? Ik zal het fout hebben, maar de schuld blijft personen met grote voertuigen met zware lasten. Als het fout gaat dan gaat het goed fout, en dat elke dag weer opnieuw.

 • Patrick Smaele

  Zoveel juiste reacties hier, zowel pro als contra. Algemene conclusie: 'overheid' moet er dringend iets aan doen. Maar die discussieert wie de postjes mag invullen.

 • Jos Nijs

  Schuld van de signalisatie. Een inperking tot 50 km/uur op snelwegen moet KILOMETERS op voorhand aangeduid worden (minstens 30 km) en verschillende keren herhaald worden en graduaal 120 -> 90 -> 70 -> 50, plus versmalde stroken km op voorhand. Anders krijg je dit.

 • Jos Nijs

  Diegene van de wegsignalisatie is verantwoordelijk ! Werken zijn aangekondigd en NOG rijden ze in op de files.

 • Rik Vrachten

  Aan alle betweters + specialisten in kwestie ?? De cruise controle is een zéér goed en veilig aparaat . Iedereen die ooit een opleiding ECO DRIVE heeft gehad zal weten dat men er daar op drukt zo véél alst kan op cruise controle te rijden !! 1) is veilig ivm konstante snelheid , 2) is zéér goed ivm minder verbruik + minder uitstoot = milieu vriendelijker !! Alles is onveilig als men het niet naar behoren gebruikt . Vele die hier reageren weten niks maar ook niks van een vrachtwagen + transport !