Dertien chauffeurs met gsm achter het stuur bij recente controles

Beeld ter illustratie.
David Legreve Beeld ter illustratie.
De politiezone Puyenbroeck heeft bij recente controles dertien chauffeurs betrapt met de gsm achter het stuur in Wachtebeke, Moerbeke, Zelzate en Lochristi.

De verkeersdienst van politiezone Puyenbroeck werd voor een aantal controles bijgestaan door een aspirant-hoofdinspecteur in opleiding. De eerste controle had plaats in de Meersstraat in Wachtebeke, waar zes bestuurders op korte tijd betrapt werden met de gsm. Drie chauffeurs droegen geen gordel en een chauffeur was onder invloed van verdovende middelen. Hij moest meteen zijn rijbewijs afgeven.

Openstaande boetes

Bij de tweede controle, in de Opperstraat in Moerbeke-Waas, betrapte de politie opnieuw zes chauffeurs die de gsm gebruikten achter het stuur. Een bromfietser viel ook door de mand omdat hij niet in orde was met de verlichting en omdat de snelheid van zijn brommer opgedreven was.

In Lochristi werd nog een chauffeur betrapt met de gsm en was een andere chauffeur onder invloed van alcohol. Langs de Kennedybaan ter hoogte van Zelzate werd nog één chauffeur tegengehouden. Het ging om een man met de Poolse nationaliteit die nog een aantal openstaande boetes moest vereffenen. De passagier bleek ook nog eens cannabis bij te hebben.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.